Sursa foto: captură heyxpeng.com

-Vehiculul electric cu cea mai rapidă încărcare din lume este construit pe prima platformă de serie de 800 V produsă în China
-A doua generație ADAS a XPENG stabilește un nou punct de referință în industrie

GUANGZHOU, China–(BUSINESS WIRE)–XPeng Inc. (XPENG, NYSE: XPEV și HKEX: 9868), au prezentat prețurile și specificațiile pentru cel de-al patrulea model de producție G9 Flagship SUV pentru piața chineză. Gama G9 include trei serii – fiecare cu o autonomie diferită – și șase configurații în total.

Vor exista trei serii de G9 – fiecare cu o autonomie diferită – și șase configurații în total. Aceste modele sunt RWD 570G, RWD 570E și RWD 702E; 4WD Performance 650E și 650X; și o ediție de lansare 650X. Modelele 4WD Performance (n.r. 4×4) sunt dotate standard cu un sistem de suspensie pneumatică cu două camere. G9 va începe de la 309.900 RMB (~44.000 EUR) până la 469.900 RMB (~67.000 EUR), primele livrări pentru clienții din China fiind așteptate în octombrie.

Sursă foto: heyxpeng.com

„G9 este SUV-ul de producție în masă cu cea mai rapidă încărcare din lume și se mândrește cu primul sistem avansat de asistență a șoferului cu scenariu complet din industrie. Acesta este completat cu un sistem de suspensie pneumatică cu două camere și o cabină inteligentă de lux, care include o experiență muzicală 5D revoluționară denumit Xopera. G9 este o fuziune a multor inovații tehnice țesute împreună într-un design elegant și marchează o piatră de hotar semnificativă după opt ani de dedicare. Credem că va deveni noul punct de referință pentru vehiculele electrice inteligente, reprezentând ultimul pas înainte de realizarea unor vehicule cu adevărat autonome”, a declarat He Xiaopeng, CEO și Președinte al XPENG, în timpul evenimentului de lansare online al G9.

 

XPENG G9 se mândrește cu un nou sistem de propulsie care folosește prima platformă de producție în masă de 800 V din carbură de siliciu din China. Sprijinită de noile stații de supraalimentare S4 de 480 kW ale companiei, versiunea 4C a lui G9 poate adăuga până la 200 km de autonomie CLTC în doar cinci minute – asta înseamnă că se poate încărca de la 10 la 80% în doar 15 minute. Versiunea standard 3C se poate încărca de la 10 la 80% în 20 de minute, ceea ce este, de asemenea, superior, celor mai multe vehicule electrice cu încărcare rapidă din industrie. Chiar și atunci când se încarcă cu stații compatibile terțe G9 demonstrează o eficiență de încărcare mult mai mare în comparație cu alte vehicule electrice construite pe o platformă de 400 V.

Sursă foto: heyxpeng.com

G9 oferă o autonomie maximă de 702 km, conducând clasa SUV-urilor de dimensiuni medii. Celelalte două versiuni ale lui G9 oferă până la 570 km și 650 km (4WD) de autonomie — între 460 și 570 km atunci când sunt convertite la intervalul WLTP, care acoperă cu ușurință majoritatea navetei urbane. G9 folosește, de asemenea, un stil care reduce rezistența, un grup motopropulsor SiC de înaltă tensiune cu distribuție avansată a puterii și un sistem de recuperare a energiei pentru a minimiza puterea irosită în timp ce maximizează autonomia de rulare. Aceasta înseamnă că intervalul de utilizare real al lui G9 este cu 5-10% mai mare decât vehiculele electrice obișnuite.

 

untitled-2