UN SINGUR SPITAL ACREDITAT ÎN GORJ

0
2321

În judeţul Gorj funcţionează opt unităţi sanitare cu paturi. Până la ora actuală, la nivelul judeţului Gorj este acreditat Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, trecând cu brio de vizita comisiei şi Spitalul Orăşenesc Novaci. Restul unităţilor sanitare cu paturi de pe raza judeţului nostru sunt programate la acreditare până în 2017.

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a fost acreditat la cel mai înalt nivel. Conducerea unităţii a primit hotărârea CoNas privind acreditarea, urmând ca până la sfârşitul acestei luni să ridice certificatul de acreditare. „Suntem acreditaţi pentru următorii 5 ani. Ne bucurâm că am reuşit să îndeplinim 98,97% indicatori conformi. A fost o muncă de echipă, fapt pentru care ţin să le mulţumesc tuturor angajaţilor spitalului”, a declarat Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, Runcu.

A trecut cu brio de vizita comisiei şi Spitalul Orăşenesc Novaci.

Restul unităţilor sanitare cu paturi de pe raza judeţului Gorj sunt programate la acreditare în perioade diferite, respectiv: Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti – trimestrul II 2015, Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari şi Spitalul Municipal Motru – trimestrul III 2015, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu – trimestrul IV 2015, conducerea unităţii solicitând o amânare pentru trimestrul I 2016.

Spitalul Orăşenesc Turceni este programat în trimestrul II 2016, iar Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu era programat în trimestrul III 2016, având posibilitatea de a se reprograma până în trimestrul II 2017.

Obţinerea acreditării este de o importanţă majoră pentru spitale. Cele care nu reuşesc să o obţină, nu vor mai putea încheia contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, pierzând, astfel, finanţarea.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.