Se pregăteşte o GREVĂ GENERALĂ în Sănătate

0
430

Federaţia SANITAS din România a avut, pe 15 septembrie, ședința Consiliului Național lărgit la care au participat și reprezentanții unităților din asistenţă socială din 20 de județe. În calitate de invitați, la această ședință au participat miniștrii Dragoș Pâslaru – ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice și Vlad Voiculescu – ministrul Sănătății.

La Consiliul Naţional al SANITAS au fost discutate punctual inechităţile create de OUG 20 și 43/2016 și solicitările susținute de Federaţia SANITAS vizavi de acestea (introducerea tuturor categoriilor de salariați omise – personalul TESA, salariaţii din DSP-uri, cei din medicina şcolară şi creşe, angajaţii din asistenţa socială, corectarea grilelor de salarizare, aducerea sporurilor la nivelul anului 2016, etc).

De asemenea, au fost dezbătute toate problemele semnalate de colegii din asistenţa socială și au fost aduse la cunoștinţa directă a ministrului de resort. „Având în vedere desfăşurarea evenimentelor și faptul că membri noștri au obosit așteptând, Consiliul Național SANITAS a hotărât următorul program de acţiuni revendicative: începând cu data de 19 septembrie 2016 toate organizaţiile SANITAS vor începe strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă; începând cu 20 septembrie a.c., în fiecare zi de marţi vom picheta câte o instituţie a statului în cadrul acţiunii numite “Marţea SANITAS”; în data de 12 octombrie a.c. se va desfăşura greva de tip japonez cu purtarea de banderole; în data de 19 octombrie a.c. va avea loc greva de avertisment cu încetarea activităţii timp de 2 ore, în intervalul orar 8.00 – 10.00; în data de 31 octombrie se va declanşa greva generală”, se arată într-un comunicat al Federației SANITAS.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.