Peste 100.000 de doze de vaccine hexavalent se află în ţară

0
1089

Criza de vaccin hexavalent este pe punctul de a se încheia. Un număr de 115.000 doze de vaccin hexavalent se află în țară, în acest moment având loc procedura de recepție, după care se va face distribuţia către direcţiile de sănătate publică judeţene.

Vaccinul hexavalent face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor și se administrează împotriva tetanosului, tusei convulsive, difteriei, Haemophilus și poliomielitei, dar și hepatitei B. Acest ser lipsea de ceva timp în ţara noastră, însă se pare că problema s-a reyolvat, prima tranşă fiind deja recepţionată. Este vorba de 115.000 de doze, restul de 140.000 de doze urmând să sosească până pe 31 octombrie.

Vaccinul hexavalent oferă protecţie împo­triva a şase boli periculoase, respectiv: difterie, tetanos, tuse convulsivă (pertussis), infecţii cu Haemophilus influenzae tip B, hepatita B şi poliomielită, şi se face în trei doze (două, patru şi 11 luni) la bebeluşi. Ministerul Să­nă­tăţii a reziliat la final de august contractul cu dis­tribuitorul Polisano pentru vaccinul hexa­valent şi anunţa demararea în regim de ur­genţă a procedurilor pentru achiziţia vac­ci­nului. Ministerul a atribuit contractul de 42 mil. lei către compania Unifarm, aflată în subor­dinea ministerului, pentru achiziţia a 225.000 de doze de vaccin hexavalent (cele destinate pieţei UE de această dată), furnizorul fiind producătorul Sanofi Pasteur, potrivit oficialilor ministerului.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.