Gorjul nu are probleme în privinţa vaccinurilor pentru copii

0
378

 Rreprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că la nivelul acestui judeţ nu sunt probleme în privinţa vaccinurilor. Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al instituţiei, spune că şi dacă rămân copii nevaccinaţi, aceştia vor fi recuperaţi vaccinal în cel mai scurt timp.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în primele opt luni ale acestui an, România a înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă în 23 de judeţe, iar 3 copii au murit. Comparativ cu anul 2015, creşterea este uriaşă: anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeolă şi niciun deces, potrivit Ministerului Sănătăţii. Judeţul Gorj nu se regăseşte în lista judeţelor cu cazuri de rujeolă, însă chiar şi aşa, mulţi părinţi îşi fac griji în privinţa sănătăţii copiilor lor. Reprezentanţii DSP Gorj confirmă că nu sunt probleme, în judeţul nostru. „La noi nu sunt probleme în privinţa vaccinurilor. Chiar dacă ne rămân copii nevaccinaţi, ei sunt recuparaţi vaccinal în cel mai scurt timp”, a confirmat, pentru presa locală, Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

La nivel naţional, la BCG, vaccinul contra formelor grave de tuberculoză, acoperirea vaccinală este una relativ bună, pentru că acest vaccin se administrează imediat după naştere. Acoperirea vaccinală în cazul BCG este de peste 90%.

În ceea ce priveşte DTP, o componentă ce previne difteria, tetanosul şi tusea convulsivă, aici raportarea se face la minim 3-4 doze, iar acoperirea vaccinală este la 88% la nivel de ţară. Rata de acoperire vaccinală în cazul unor infecţii virale, rubeolă, rujeolă şi oreion, este asemănătoare cu cea de la DTP, de 88%.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.