A început campania de vaccinare antigripală

0
1069

Campania de imunizare antigripală a încpeut mai devreme în acest an. Astfel, dacă până acum vaccinarea împotriva gripei debuta la mijlocul lunii noiembrie, de această dată deja primele vaccinuri au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică.

Ca și în anii trecuţi, prioritate la imunizare vor avea persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice, gravide, medici, cadre sanitare şi personal auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare şi ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor care intră în contact cu alţii şi pot să răspândească boala; persoane adulte şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi persoanele de peste 65 de ani.

Pentru sezonul rece 2016-2017, DSP Gorj a solicitat 15.000 doze de vaccin antigripal. Prima tranșă a ajuns deja în județul nostru. „Am primit 3.500 doze de vaccin antigripal, reprezentând prima tranșă din necesarul pentru acest sezon. Din informațiile pe care le avem, la următoarea tranșă vom primi 1.500 de doze”, a confirmat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Persoanelor vârstnice, în special celor cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, medicii le recomandă să se ferească pe cât posibil de deplasările care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţiei complicaţiilor la afecţiunile deja existente. În cazul în care apar primele semne de boală – febră, dureri de cap şi de gât sau tuse – trebuie anunţat telefonic, în cel mai scurt timp posibil, medicul de familie.

Conform metodologiei privind vaccinarea antigripală, grupele populaţionale considerate cu risc sunt: persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice, gravide, medici, cadre sanitare şi personal auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare şi ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor care intră în contact cu alţii şi pot să răspândească boala; persoane adulte şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi persoanele de peste 65 de ani.

Campania de imunizare se derulează şi în acest an, ca şi în anii precedenţi, prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.