Vlad Filat însărcinat cu formarea noului guvern al Republicii Moldova

0
231

Vlad Filat a fost însărcinat cu formarea viitorului Guvern de către preşedintele Nicolae Timofti. Acesta are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului.

Nicolae Timofti a declarat pentru publicaţia jurnal.md: ,,În conformitate cu Constituţia Republicii Moldova, am purtat consultări cu fracţiunile parlamentare, dar şi cu grupuri de deputaţi cu scopul identificării candidatului la funcţia de premier. În urma acestor discuţii am luat decizia să-l înaintez la funcţia de premier pe liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat”.

Vlad Filat se bucură de susţinerea Partidului Liberal, iar reprezentanţii Partidului Democrat au precizat că aşteaptă să fie convinşi de politica premierului desemnat. Opoziţia comunistă a boicotat consultările şi solicită alegeri parlamentare anticipate.

Şeful statului a precizat că a luat această decizie din două motive: ,,În primul rând, a fost singura candidatură, înaintată de Partidul Liberal Democrat. În al doilea rând, fracţiunile Partidului Democrat, Partidului Liberal, dar şi grupul de deputaţi condus de Vadim Mişin au recunoscut dreptul PLDM de a propune candidatul la funcţia de premier”.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.