Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt a defilat călare la Târgul Secuiesc

0
238

Manifestările de vineri, 15 martie, de la Târgul Secuiesc organizate cu ocazia ,,Zilei maghiarilor de pretutindeni”  au început cu defilarea reprezentanţilor şcolilor şi satelor din vecinătate, care au venit cu căruţe şi cai, arborând steagul Ungariei şi pe cel al aşa zisului Ţinut Secuiesc acompaniaţi de cântece tradiţionale maghiare.

Conform Mediafax, ,,vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a defilat călare, vineri, la Târgu Secuiesc, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamaş Şandor, şi de parlamentari UDMR, în cadrul manifestărilor organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”.

Eu vreau să atrag atenţia ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI că trebuie să fie mândrii de ceea ce este al lor, trebuie să fie mândrii de rădăcinile lor şi să poarte cu mândrie culorile tricolorului, dar fără acte extremiste şi care ar putea degenera în lucruri mult mai grave. Şi lucrul ăsta doar aşa pentru ca domnul Semjen Zsolt să nu se mai simtă ca la el acasă, aici la noi, în România după cum a precizat într-o declaraţie către Mediafax.

Şi aşa ca fapt divers, ultimul oficial maghiar care a mai defilat călare în Trasilvania a fost amiralul fără flotă, Miklos Horthy, după  Dictatul de la Viena, când România a fost obligată să cedeze nordul Transilvaniei Ungariei Hortiste.

A.P.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.