TITUS CORLĂŢEAN, ÎNTREVEDERE CU MINISTRUL DE JUSTIŢIE SPANIOL ALBERT LUIZ-GALLARDÓN

0
281

titus

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a avut în data de 14 mai 2014, o întrevedere cu ministrul justiției al Regatului Spaniei, Alberto Ruiz-Gallardón. Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei pe care demnitarul spaniol a efectuat-o în România, în perioada 13-14 mai 2014.

Cu acest prilej, cei doi demnitari au discutat despre stadiul relațiilor bilaterale dintre România și Spania, alături de teme de interes ale agendei europene, inclusiv situația din Ucraina.

A fost evidențiată cooperarea bilaterală excelentă dintre cele două țări, aflate într-o relație de Parteneriat Strategic din anul 2013, transpusă în planul dialogului politic, al cooperării economice și sectoriale. Cei doi miniștri au evidențiat rolul comunității românești din Spania în relația bilaterală, care aduce o contribuție importantă la economia spaniolă și constituie un factor important de legătură între cele două țări. Oficialul spaniol a evidențiat nivelul ridicat de integrare a comunității românești din Spania, apreciind că acesta reprezintă un exemplu pentru alte state, alături de modelul de relație bilaterală pe care România și Spania l-au promovat și dezvoltat în ceea ce privește mobilitatea cetățenilor.

Ministrul afacerilor externe a amintit că organizarea, în acest an, a primului Summit bilateral interguvernamental româno-spaniol relevă importanța pe care cele două țări o acordă acestei relații privilegiate.

Șeful diplomației române a mulțumit pentru sprijinul acordat de autoritățile spaniole în vederea integrării comunității românești în Spania, care contribuie, la rândul ei, la viața economică și socială din această țară. A evidențiat cooperarea foarte bună între instituțiile de resort din cele două țări, inclusiv în domeniul justiției și a exprimat interesul continuării acesteia, în beneficiul ambelor părți.

Cu privire la situația din Ucraina, ministrul Titus Corlățean a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei. Totodată, a relevat necesitatea unei abordări coordonate a comunității europene și euro-atlantice în condamnarea acțiunilor Federației Ruse, contrare normelor de drept internațional și în adoptarea și implementarea unor măsuri de răspuns ferme și eficiente pentru detensionarea situației actuale. A menționat interesul deosebit pe care România îl acordă evoluțiilor din Ucraina, inclusiv din perspectiva existenței unei importante comunități românești în această țară.

Cele două părți au convenit continuarea dialogului consolidat între România și Spania atât în plan bilateral, cât și la nivel european și internațional.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.