STIRI CU ROMÂNI … DE PRETUTINDENI

0
311

ŞTIRI CU ROMÂNI … DE PRETUTINDENI

ROMÂNII FURĂ CUPRUL FRANCEZILOR

   La începutul săptămânii, zece români au fost arestaţi în localitatea franceză Seine-et-Marne fiind suspectaţi de furtul mai multor  cabluri în valoare de 500.000 de euro.

Conform  postului BFMTV, în ediţia online,  zece  români care locuiesc în tabere de nomazi, sunt acuzaţi de “furt şi tentativă de furt în grup organizat”. Aceştia sunt acuzaţi  de furtul a sute de cabluri de cupru ale reţelei companiei France Télécom-Orange, în regiunea Ile-de-France, în localităţile Aube şi Loiret, valoarea pagube fiind estimată  la aproximativ 500.000 de euro.

BANCOMATE BOMBARDATE DE ROMÂNI, ÎN ITALIA


   

Şase români  au fost arestaţi de poliţia italiană. Infractorii  acţionau folosind o butelie cu gaz pentru a provoca exploziile bancomatelor, iar după ce acestea se făceau bucăţi, adunau toţi banii.

Infractorii acţionau în Torino, din anul 2009 , în echipe separate, dând peste o sută de lovituri de acest gen.

Poliţia italiană caută şi alte persoane care ar putea face parte din grupul infracţional.

FURT DE IDENTITATE ȘI ,,PHISHING” PE INTERNET


     Parchetul din statul american Connnecticut, într-un comunicat oficial, a anunţat că Bogdan Boceanu  în vârstă de 29 de ani a fost găsit vinovat, de apartenenţă la o reţea specializată în fraude, furt de identitate şi activităţi de înşelăciune (“phishing”)  pe Internet.

    Tom Carson, purtătorul de cuvânt al Parchetului din Connecticut a anunţat că 19 români au fost puşi sub acuzare în acest dosar,  zece dintre aceştia  fiind condamnaţi, Bogdan Boceanu  fiind al zecelea cetăţean român condamnat în cadrul investigaţiei din Statele Unite.

Bogdan Boceanu, împreună cu Bogdan-Mircea Stoica, Dragoş Răzvan Davidescu, Laurenţiu Cristian Buşca, Gabriel Sain, Dragoş Nicolae Drăghici şi Andrei Bolovan, au fost extrădaţi în SUA, ca urmare a Tratatului de asistenţă reciprocă semnat de România şi Statele Unite, ratificat în anul (2010), iar la începutul anului viitor probabil va fi anunţată şi sentinţa pronunţată faţă de aceştia.

A.P.

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.