ŞERBAN GHENEA, ROMÂNUL CU OPT PREMII GRAMMY

0
2991

Născut în ’73 în România comunistă a soţilor Ceauşescu, Şerban Ghenea ajunge la vârsta de 5 ani împreună cu părinţii în Canada, la Montreal. În prezent este inginer de sunet şi mixer şi trăieşte în Virginia Beach, SUA.

Românul a fost nominalizat la 18 premii Grammy fiind laureat cu 8 dintre acestea, dintre care trei Latin Grammy. Nici anul acesta Şerban nu a ratat ocazia de a fi nominalizat (5 nominalizări) şi a câştigat ca engineer/mixer pentru „Stronger” al lui Kelly Clarkson, declarat cel mai bun album vocal pop al anului.

Despre talentul său recunoscut la nivel mondial, părinţii spun mai în glumă mai în serios că l-a moştenit de la bunicul său care cânta în fanfara orașului Roman. Indiferent de unde vine talentul său, Şerban Ghenea a colaborat de la deschiderea propriului său studio de mixaj in 1996 cu importante vede din muzica americană şi nu numai: Michael Jackson, Justin Timberlake, Usher, Faith Hill, Carrie Underwood, Jewel, Santana, Shakira, Katy Perry, Keisha, Britney Spears, Black Eyed Peas, Maroon 5, Avril Lavigne, Pink, Rihanna sau Taylor Swift.

Plecare părinţilor din România şi deschiderea unui studio în ţara care dă ,,tonul” muzicii în lume i-a oferit românului o şansă unică, putâdu-şi pune în practică talentul şi visul care probabil în România ar fi fost de nerealizat…

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.