ROMÂNII FĂCEAU TRAFIC DE PERSOANE PE RUTA ROMÂNIA – SPANIA – ELVEȚIA

0
231

diicot1

În dimineaţa zilei de 12.12 a.c. polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Brăila și procurorii D.I.I.C.O.T. — B.T. Brăila au efectuat cinci percheziții la membrii unei grupări infracționale specializate de trafic de persoane.

Cinci persoane sunt suspectate că ar fi racolat mai multe tinere și le-ar fi obligat să se prostitueze în Spania și Elveția.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și procurorii D.I.I.C.O.T. — Biroul Teritorial Brăila au efectuat, în această dimineață, cinci percheziții la cinci persoane din Brăila, suspectate de trafic de persoane și proxenetism.

Cei cinci membri ai grupării infracționale, cu vârste între 30 și 60 de ani, sunt suspectați că ar fi racolat mai multe tinere de pe raza județului Brăila, pe care le-ar fi transportat pe teritoriul Spaniei și Elveției, prin inducere în eroare cu căsătoria sau locuri de muncă. Aici, victimele erau determinate, prin amenințări, să practice prostituția, în cluburi de noapte. Banii proveniți din această activitate erau însușiți de către suspecți.

Pe parcursul investigațiilor, au fost identificate 10 victime, cu vârste între 18 și 25 de ani.

Din investigații a reieșit faptul că, membrii grupării ar fi ‘colectat’ 300.000 de euro.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate de la locuințele suspecților 5.000 de euro, bani susceptibili a proveni din activitatea infracțională, calculatoare și mai multe documente. 20 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. — B.T. Brăila, urmând ca, în urma audierilor, să fie dispuse măsurile legale.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale — I.P.J. Brăila.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane și proxenetism.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.