Republica Moldova vrea să vândă 200 de întreprinderi

0
209

Potrivit Politik.md, statul moldovean vrea să  scoată la privatizare circa 200 de întreprinderi cu capital de stat. Printre acestea se regăsesc și unele companii de importanță economico-strategică. Potrivit unei hotărâri de Guvern, care a fost înclusă pe ordinea de zi a ședinței Executivului din 11 septembrie, înaintat de ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

md

Printre companiile de importanță majoră pentru economia R. Moldova, incluse în listă este și Banca de Economii care urmează a fi vândută  contra sumei de 184,41 mil de lei, EuroCredit Bank contra prețului de 108 mln de lei,  RED Nord pentru circa 181,58 mln de lei, RED Nord-Vest, Aeroportul Internațional, compania Air Moldova și SA Moldtelecom .

De asemenea, alte întreprinderile, care vor fi scoase la privatizare se numără: Tutun CTC, SA „Aroma”, Combinatul de produse cerealiere din Chișinău, SA Fabrica de Conserve din Căușeni și cea din Glodeni, SA „Găinușa”, Fabrica de zahăr din Ghindești, Fabrica de Lactate din Nisporeni, cea de producere a zahărului din Cupcini, cea de conserve din Coșnița, SA „Carmez”, magazinul UNIC, SA „Floare-Carpet, Uzina de bijuterii „Giuvaier” și Circul din Chișinău.
A.P.
untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.