REPUBLICA MOLDOVA A SEMNAT ACORDUL DE ASOCIERE CU U.E

0
397

Iurie Leancă: ,,De azi înainte, Moldova și Uniunea Europeană sunt unite. Este o zi istorică, ce are o semnificație specială. Și pe care aş putea-o defini printr-un singur cuvânt: viitor! “

Republica Moldova, Ucraina şi Georgia au semnat azi la Bruxelles acordul de asociere la U.E, acord ce reprezintă primul pas spre aderarea la blocul economic şi politic european.

Totodată, în 2015Republica Moldova va depune şi cererea de aderare la Uniunea Europeană.

,,Vom depune cererea de aderare la Uniunea Europeană în 2015, atunci când Letonia va deține președinția Uniunii Europene. Urmează să muncim în acesn sens, trebuie să convingem toate cele 28 de state member ale UE că suntem eligibili pentru a face parte din UE”, a declarat Iurie Leancă pentru publika.md

,,Ziua de azi este istorică! Dar, în scrutinul parlamentar din toamnă va trebui să confirmăm că, într-adevăr, am ales viitorul şi că ne-am rupt de trecut!

Va fi un vot determinat, care va cimenta cursul european al țării şi perspectiva de aderare la Uniunea Europeană.

Atunci când, la 29 noiembrie 2013, parafam la Vilnius Acordul de Asociere, vă spuneam că am asigurat drumul nostru spre Uniunea Europeană!

Astăzi, vă promit că vom merge până la capăt pe acest drum şi că vom reveni acasă, în Europa!”, a mai declarat Iurie Leancă înainte de semnarea acordului de ascociere.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.