Procurorii DIICOT au destructurat o grupare de proxeneţi ce acţiona pe teritoriul Franţei

0
972

Pe raza judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, în localităţile Jimbolia, Oraviţa şi Moldova Nouă, procurorii DIICOT şi ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin au efectuat luni, 10.10.2016, 12 percheziţii domiciliare n cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism care acționa pe teritoriul Franței, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Acţiunea a fost pusă în practică în baza unei cereri de asistenţă juridică internaţionalăemisă într-un dosar instrumentat de autoritățile judiciare din Lyon, Franța.

Ca urmare a investigaţiilor şi a percheziţiilor efectuate au fost identificate 13 persoane de pe raza județului Caraș-Severin a căror activitate infracțională a constat în racolarea și traficarea din Franța în România a unor persoane de sex feminin care se prostituau în diferite zone, membrii grupului asigurând logistica și gestionarea afacerii.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul DIICOT — BT Caraș-Severin, în vederea audierilor și dispunerii măsurilor legale care se impun.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, dar şi jandarmi.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.