NORICA NICOLAI: PRIN DECIZIA COMISIEI DE LIBERTĂŢI CIVILE DIN PARLAMENTUL EUROPEAN, SE FACE DREPTATE ROMÂNIEI ŞI BULGARIEI

0
206

NORICA NICOLAI - PNL - CONFERINTA

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat că, prin rezoluția aprobată astăzi de Comisia de Libertăți Civile din Parlamentul European, s-a făcut dreptate României și Bulgariei, care până acum erau singurele state aflate sub monitorizare prin intermediul MCV. Potrivit actului aprobat, Comisia Europeană trebuie să facă un sistem de monitorizare a tuturor statelor membre privind respectarea valorilor Uniunii Europene și a criteriilor de accedere în cadrul Uniunii.

,,Încă din urmă cu câteva luni am atras atenția că nu trebuie să existe la nivelul Uniunii Europene o justiție selectivă prin care numai anumite state să se afle sub o monitorizare strictă în ceea ce privește respectarea valorilor Uniunii Europene și a normelor impuse de tratatele europene. Principiile Uniunii sunt obligatorii pentru toate statele membre, iar supremația statului de drept nu trebuie să fie monitorizată și verificată doar în cazul României și Bulgariei, existând în acest fel posibilitatea omiterii unor abateri în alte zone ale Europei.

Prin decizia Comisiei de Libertăți Civile din Parlamentul European se face dreptate României și Bulgariei, nemaiexistând acel stigmat al singurelor state aflate sub stricta supraveghere. Până la urmă, vorbim de Uniunea Europeană ca un tot unitar, nu ca unități teritoriale divizate.

Este total greșită abordarea care s-a dat de o parte a presei din România, potrivit căreia această decizie a Comisiei din cadrul Parlamentului European ar fi fost luată în urma avertismentelor lui Traian Băsescu. Necesitatea unei asemenea rezoluții a fost exprimată anterior de mai mulți politicieni europeni, printre care nu s-a aflat Traian Băsescu. Dacă e să vorbim de Traian Băsescu în contextul statului de drept, trebuie să amintim că el este unul dintre cei care au încălcat principiile statului de drept, prin controlul asumat personal asupra justiției, precum și intervenții în diverse anchete”, a afirmat Norica Nicolai.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.