MAE: ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE ÎN SLOVENIA

0
206
FOTO: www.agenda.ro
FOTO: www.agenda.ro
FOTO: www.agenda.ro

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se deplasează pe teritoriul Sloveniei asupra faptului că autoritățile slovene competente au emis un avertisment meteorologic care prevede ninsori abundente în intervalul 24-27 ianuarie 2013.

Totodată, din cauza zăpezii traficul este interzis pentru remorci și semiremorci pe porțiunea de drum Ajdov?čina — Col — Black Top — Godovič — Idrija.

De asemenea, începând din data de 25 ianuarie 2014, există posibilitatea să apară restricționări pentru traficul rutier pentru autovehiculele grele/camioane pe toate autostrăzile din Slovenia din cauza căderilor masive de zăpadă

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc sau tranzitează acest stat să-și echipeze autovehiculele pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere, în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente. De asemenea, se recomandă conducerea prudentă și respectarea semnelor și avertizărilor de trafic. Căderile de zăpadă pot cauza perturbări și întârzieri ale traficului rutier pe drumurile publice din Slovenia.

Cetățenii români care doresc să tranziteze Slovenia sunt sfătuiți să se informeze din timp asupra situației traficului rutier și a restricțiilor existente precum și asupra alertelor meteorologice emise în țările învecinate. Informații privind situația traficului rutier în Slovenia pot fi obținute 24h/24 de la Centrul de informare asupra traficului rutier http://www.promet.si precum și la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) și 00 386 151 88 518 (internațional).

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă atât consultarea Ghidului de călătorie pentru iarnă, pus la dispoziția cetățenilor în luna decembrie, 2013, cât și a pliantului și a spotului aferente acestuia(http://www.mae.ro/node/23896).

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.