Lewis Milestone- basarabeanul care a luat Oscarul

0
257

Lewis Milestone născut Lev Milştein, în Chişinău, la 30 septembrie 1895 în familia unui croitor evreu este basarabeanul care a cucerit America câştigând două premii Oscar.

milestone

Gura lumii spune că ,,era un răsfăţat al familiei, iar în scurt timp tînărul Lev sparge una din farmaciile din Chişinău, aflată pe str. Aleksandrovskaia, colţ cu strada Armeană, pe locul unde astăzi se află magazinul Franzeluţa” (Colescnic, Iurie. Basarabia Necunoscută. – Chişinău, 2007).

După ce familia se mută la Odessa, tânărul Lev ia drumul străinătăţii, în Belgia și Germania să-și facă studiile în inginerie. La vârsta de 19 ani cu doar 6 dolari în buzunar, Lev Milştein decide să-şi împlinească Visul American. Ajuns în State şi după câteva încercări nereuşite de a-și găsi un serviciu, decide să se angajeze înArmy Signal Corps, unde montează mai multe filme de scurt metraj cu caracter educaţional pentru soldaţi.

Se termină şi Primul Război Mondial şi Lewis Milestone merge la Hollywood unde îl întîlnește pe William A. Seiter de la Ince Studios. Acesta îl ajută mult în ascensiunea sa de mai departe în domeniul filmografic și lasă o amprentă esențială în stilul său.

Debutează în 1925 n calitate de regizor cu pelicula Seven Sinners, iar doi ani mai târziu câștigă primul Premiu Oscar cu filmul Two Arabian Knights (Doi cavaleri arabi). Vine şi al doile Oscar, în 1930 cu filmul All Quiet on the Western Front (Nimic nou pe frontul de vest).

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.