Jurnalul meu din altă ţară: am ajuns în Alcala de Henares, orașul unde s-a născut și a trăit CERVANTES

0
447

Jurnalul meu din altă ţară: am ajuns în Alcala de Henares, orașul unde s-a născut și a trăit CERVANTES

Spania, m-a adoptat acum doisprezece ani. În primi doi ani, am crezut că mor. Nu știam să vorbesc. Nu mă puteam acomoda cu felul de a fi al spaniolilor. Nu îi suprtam.
În schimb, ei mă suportau pe mine, chiar le eram drag. Eu eram cel care nu eram de acord cu realitatea în care intrasem; nu ei mă respingeau pe mine.
La început, eram ilegal, nu aveam rezidență; deși am cerut-o în primele zile, după ce am ajuns. Soția mea avea, aproape doi ani, aici și ea era rezidentă, cu drept de muncă.
Cert este că am muncit de a treia zi, după ce am ajuns aici, fără acte, ilegal. După nouă luni, am intrat în legalitate.
M-am ridicat încet, încet; până am ajuns șef de șantier, la una din marile firme de construcții din Comunitatea de MADRID.


De ajuns, am ajuns în Alcala de Henares, care face parte din Comunitatea de Madrid, este orașul unde s-a născut și a trăit CERVANTES și are peste 280 000 de locuitori.
Înainte de a se declanșa criza, am observat, că blocurile și vilele făcute de mine, nu se vindeau și într-o zi, nu m-am mai dus la muncă.
De șase ani, sunt autonom; mesager. Lucrez pentru M.R.W.; firmă de mesagerie rapidă, soră bună cu FAN CURIER-ul din ROMÂNIA, numai că M.R.W., are o vârstă de 63 de ani.
În ultimii patru ani, am scris trei cărți în limba română. Le-am publicat și le-am lansat în România. Anul acesta, voi lansa încă o carte de poezie și prima mea carte de proză. Am tradus din scrierile mele și scriu si în limba spaniolă, însă deocamdată, rămân la limba română. Oricum; român am să rămân.
Cert este că, până la urmă, m-am integrat și mă simt bine aici, chiar dacă cea mai mare rată a șomajului, atinsă vreodată în Europa, este o actualitate dureroasă în Spania. Toată familia mea lucrează: băiatul, lucrează cu mine, numai că el este la birou, este șefuțul meu, soția lucrează la un restaurant, fata noastră lucrează la Inditex; la ZARA, depozitul central din Spania, este căsătorită, are un băiețel de munai trei luni și au casa lor.

Marin Dumitrescu

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.