ÎNCĂ 3 ROMÂNI RISCĂ SĂ FIE CONDAMNAŢI LA MOARTE ÎN MALAEZIA, PENTRU TRAFIC DE DROGURI

0
586

Foto: www.romaniatv.net

Cazul tânărului român prins pe aeroportul din Kuala Lumpur cu droguri în bagaje a făcut înconjurul lumii. Acesta riscă să fie executat după ce a pierdut procesul la apel. Situaţia sa în rândul românilor nu este singulară însă. Alţi 3 conaţionali riscă să aibă aceeiaşi soartă conform legilor aspre din ţările asiatice privind regimul stupefiantelor.

Ionuţ Gologan a fost prins în urmă cu aproape 3 ani, pe aeroportul din Kuala Lumpur având în bagaje aproape 1,5 kg de metamfetamine. Situaţia sa este incertă şi în acest moment în ciuda eforturilor disperate ale autorităţilor române de a obţine o sentinţă mai blândă.

Din păcate, până acum Ionuţ nu a reuşit să-i convingă pe judecători, el fiind condamnat la moarte şi de Curtea de Apel din această ţară. Avocatul a atacat această sentinţă cu recurs, iar, conform legii, aceasta este ultima cale de atac ordinară admisibilă, anunţă stirileprotv.ro

Pentru ceilalţi români afalaţi în situaţii similare, lucrurile par să fie ceva mai bune. Unul dinre ei a reuşit să obţină îndurarea judecătorilor la apel, însă procurorii au făcut recurs. Un altul a obţinut la 1 aprilie rejudecarea cazului la instanţa de fond, după ce şi el fusese achitat. Ultimul dintre ei, prins în ianuarie anul trecut cu droguri asupra sa urmează să fie trimis în judecată, procurorii nereuşind să finalizeze până în acest moment etapa urmăririi penale.

A.P.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.