Fabulinus – talent și creație prin teatru în spațiul românesc

0
387

Notice: Undefined index: file in /home/galleryr/www.gazetademaine.ro/wp-includes/media.php on line 1676

Trupa de teatru „Fabulinus” a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava  va susține în perioada 21 – 26 octombrie 2013 o serie de spectacole în comunitățile românești din regiunea Cernăuți/ Ucraina și partea de nord a Republicii Moldova, în raioanele învecinate cu orașul Bălți  în cadrul proiectului „Fabulinus – talent și creație prin teatru în spațiul românesc”. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru relaţia cu Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Universitatea Naţională „Yurii Fedkovych” din Cernăuţi și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.

afis turneu2

În cadrul proiectului, trupa de teatru „Fabulinus” va juca piesa „VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ” (după W. Shakespeare), în regia actorului şi regizorului Ion SAPDARU.

Proiectul este util şi necesar în vederea menţinerii interesului tinerilor etnici români pentru cultura naţională şi limba maternă. În zonele istorice ale României, se va urmări ca teatrul românesc studenţesc să aducă zâmbetul, speranţa şi entuziasmul în rândul vorbitorilor de limbă română, să trezească şi să dezvolte simpatii pentru patria istorică în interiorul comunităţilor româneşti din afara graniţelor statului român. Pe lângă promovarea limbii române şi popularizarea teatrului românesc în zonele locuite de etnici români din Ucraina şi Republica Moldova, se va realiza o prezentare a oportunităţilor pe care le poate oferi viaţa studenţească în România.

Trupa de teatru FABULINUS din Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a fost înfiinţată în noiembrie 2011 şi este îndrumată de actorul şi regizorul la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași și Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, Ion SAPDARU. În doi ani de la înfiinţare trupa are la activ trei premii la două festivaluri internaţionale şi a încântat mii de iubitori ai teatrului prin spectacolele susţinute.

 

Distribuţia: Adrian CRĂCIUNESCUL, Alex PAHOMI, Iuliana NĂSĂUDEAN, Silvia TIMOFTI, Alex HUŢANU, Alexandru STAN, Bogdan BORTĂ, Anna MOLDOVAN, Tania DOMBROV, Iuliana GIRIGAN,  Vera ȚARAN. Coregrafia: Lavinia PĂTRAŞCU. Sonorizator: Marius SAMSON. Lumini: Stelian CUNIŢCHI.

 

 

Spectacolele “VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ” ce se vor desfăşura în Ucraina:

21.10 – comuna Boian, raionul Noua Suliţă, Casa de Cultură, ora 18.00

22.10 – or. Cernăuţi, Palatul Academic, ora 17.00

23.10 – or. Herţa, Casa de Cultură, ora 15.00

23.10 – comuna Horbova, raionul Herţa, Casa de Cultură, ora 19.00

Spectacolele “VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ” ce se vor desfăşura în Republica Moldova:

24.10 – Sângerei, Raionul Sângerei, Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir”, ora 12:00

24.10 – Bălţi, Liceul Teoretic “Ion Creangă”, ora 17:00

25.10 – Pârliţa, Raionul Făleşti, Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir”, ora 10:00

25.10 – Bălţi, Universitatea “Alecu Russo”, ora 15:40

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.