Expediţie solitară cu kaiacul, de la Giurgiu la Veneţia

0
303

 Lucian Ionescu este din Bucureşti, născut în 1964, căsătorit şi tatăl unei fetiţe de 12 ani. În adolescenţă, a practicat caiacul de performanţă doi ani, fără a obţine performanţe notabile, alegându-se cu pasiunea pentru acest tip de ambarcaţiuni.

A participat cu caiacul la Turneul Internaţional Dunărea- 2008. Expedţtiile singuratice, îl atrag mai mult.
Şi-a proiectat un caiac cu programul “kayakfoundry” şi l-a construit prin metoda strip-planked. Caiacul lui este lung de 5,80 m şi lat de 58 cm. L-a executat în decursul a trei ani de lucru cu multă migală, acordând mare atenţie detaliului şi finisajelor. A consumat la şlefuit (manual), aproximativ 100 de metri liniari de smirglu.
Cu acest caiac a câştigat prima “Regatta pentru Caiace de Agrement”, organizată la Herastrau de CSS6 Bucureşti, unde antrenor şi animator este inimosul Prof. Bogdan Buciu.

Marţi, 7 mai 2013, şi-a pus caiacul pe apele Dunării, pentru a pleca solitar într-o expediţie spre Marea Neagra-Bosfor- Marmaris-Marea Egee- Marea Adriatica, urmând un parcurs costier pe lângă ţărmurile ţărilor: România-Bulgaria-Turcia-Grecia-Albania-Croaţia şi Italia. Ca punct final propus ar fi Veneţia, în luna decembrie. Bineînţeles, dacă timpul scurs, sănătatea ( îndeosebi cea psihică), resursele materiale şi starea vremii, ar permite.
Pe Facebook, puteţi să comunicaţi cu Lucian zilnic la adresa:

https://www.facebook.com/FromGiurgiutoVenice

Are un panou solar mare, baterie de 12 V si 7 A , tabletă cu conexiune la internet, şi multe gadgeturi ce-i sunt utile (are instalată inclusiv o mică pompă electrică, pentru eliminat apa din caiac, în caz că ar avea necazuri, în pasajele de pe mare.
Pentru contact telefonic, puteti folosi :
Lucian Ionescu – 0729 582 426
Raspunde bucurându-se ca un copil în special când apăsaţi pe butonul ,,like“ şi postaţi un mesaj de încurajare pe pagina lui de pe Facebook!

O hartă a expediţiei o puteţi găsi şi pe site-ul oficial al TID:
Cu caiacul de la Giurgiu la… Veneția în 7 luni

 

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.