CORINA CREŢU: COMISIA EUROPEANĂ VA APĂRA DREPTUL ROMÂNILOR DE A MUNCI FĂRĂ RESTRICŢII ÎN UE

0
393

Corina-Cretu

Europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a discutat, ieri, la Bruxelles, cu Comisarul european pentru Muncă şi Probleme Sociale, Laszlo Andor, în legătură cu ameninţările unor politicieni la adresa accesului liber al cetăţenilor români pe piaţa muncii din UE.

,,Salut determinarea Comisiei Europene şi a Comisarului Laszlo Andor în particular în apărarea drepturilor românilor în calitate de cetăţeni europeni. Am primit asigurări că nu vor exista nici un fel de schimbări ale regulilor europene în materie de migraţie şi liberă circulaţie, în ciuda presiunilor populist-extremiste”, a declarat Corina Creţu.

Vicepreşedintele PSD a salutat poziţia fermă a Comisarului Andor pe tema eliminării restricţiilor impuse românilor pe piaţa muncii până la începutul acestui an în nouă state membre ale Uniunii Europene.

,,Aşa cum s-a exprimat public, deja, dl. Laszlo Andor, este improbabil un aflux de români şi bulgari din momentul în care aceştia îşi pot exercita dreptul de a lucra fără permis de muncă. Din contră, după cum a precizat Comisarul socialist pentru Muncă, se inregistrează o intensificare a migraţiei cetăţenilor italieni şi spanioli în interiorul Uniunii, în condiţiile crizei social-economice”, a menţionat europarlamentarul român.

Corina Creţu a amintit că toate analizele Comisiei Europene evidenţiază beneficiile liberei circulaţii a lucrătorilor europeni pentru economiile ţărilor — gazdă. De asemenea, europarlamentarul social-democrat a atras atenţia asupra avertismentului Camerei de Comerţ şi Industrie a Germaniei că disputele politicianiste pe tema liberei circulaţii şi discursul anti-imigraţie pot dăuna economiei, în condiţiile în care Germania are nevoie de 1,5 milioane imigranţi calificaţi în anii următori pentru a înregistra creştere economică.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.