CARAŞ-SEVERIN: EXPOZIŢIE DE FOTOGRAFII CU BISERICILE ORTODOXE ROMÂNEŞTI DIN BANATUL SÂRBESC

0
261
Foto: www.radio-resita.ro
Foto: www.radio-resita.ro
Foto: www.radio-resita.ro

Expoziţia cu fotografii ale bisericilor ortodoxe românești din Banatul sârbesc a fost vernisată miercuri, la Palatului Administrativ din Reșița. Expoziția lui Marius Roșu, originar din Novi Sad, cuprinde 40 de fotografii cu biserici românești, din 40 de localități din Banatul sârbesc. 

Manifestarea a fost organizată de Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina, în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin.

,,Este o expoziție importantă pentru cei care participă la vernisaj. Oamenii trebuie să știe de existența acestor biserici și care este situația actuală a acestor capodopere. Dacă unele dintre biserici arată bine, altele ar trebui neapărat restaurate. Fotografiile sunt realizate de către Marius Roșu, care este pasionat de fotografiile atipice încă din vremea studenției”, a declarat Alina Iorga, coordonatorul Departamentului pentru Păstrarea Patrimoniului Cultural al Românilor din Voivodina.

,,Organizăm asemenea manifestări cu diferite instituții din România, din Serbia, Croația, din Muntenegru. De exemplu, oamenii noștri de la Institutul de Cultură împreună cu Academiile celor patru țări au făcut o serie de cercetări, iar rezultatul acestora, pe lângă unele lucrări și studii, care apar în formă electronică, iar mai apoi în formă scrisă, la Editura Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina”, a afirmat Costa Roșu, președinte onorific al institutului.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.