Cafeneaua literar-artistică – Adrian Păunescu, inaugurată la Chişinău

0
629

O cafenea literar-artistică ce poartă numele poetului Adrian Păunescu a fost inaugurată în capitala Moldovei, cu prilejul Congresului mondial al eminescologilor organizat de Academia de Ştiinţe a Moldovei, potrivid Moldpres.

Adrian_Paunescu

Potrivit academicianului Mihai Cimpoi, iniţiativa îi aparţine şi a fost susţinută de preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca. ,,Cafeneaua va activa în cadrul Academiei de Ştiinţe. Şedinţele Cenaclului vor avea loc la parterul Hotelului Bella Dona, unde marele poet român a fost cazat în ultima sa vizită la Chişinău, în august 2010, atunci când i s-a conferit titlul de membru de onoare al Academiei de Ştiinţe a Moldovei”, a declarat Mihai Cimpoi.

Cafeneaua ,,Galbenă gutuie – Adrian Păunescu” va găzdui manifestări literare legate de numele poetului, aniversări ale prietenilor săi, lansări de carte, recitaluri literar-muzicale. ,,Şedinţele vor avea loc o dată – de două ori pe lună, în funcţie de evenimente”, a mai spus fondatorul cafenelei literar-artistice.

A.B.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.