ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE ÎN CROAŢIA – CONDIŢII METEOROLOGICE NEFAVORABILE

0
209
FOTO: protv.md
FOTO: protv.md
FOTO: protv.md

Atenționare de călătorie Croația Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se deplasează pe teritoriul Republicii Croația cu privire la condițiile meteorologice nefavorabile.

Astfel, începând din data de 24 ianuarie 2014 regiunea capitalei Zagreb precum și partea centrală a țării se  află sub avertizare meteorologică, cod portocaliu de ninsoare.

Sub avertizare meteorologică, cod galben de ninsori și vânt, se află și partea de est a țării.

În zonele adriatice precum Istria și Dalmația a fost instituit cod portocaliu de furtună.

La această oră nu există autostrăzi, căi ferate, porturi sau aeroporturi închise, însă traficul se desfășoară în condiții de iarnă.

Reamintim faptul că, pe teritoriul Republicii Croația, folosirea echipamentelor de iarnă este obligatorie până la data de 15 aprilie 2014, indiferent de condițiile atmosferice sau de tipul de vehicul rutier.

Prin echipamente de iarnă se înțelege, pentru autovehicule cu masă de până la 3,5 tone, anvelope de iarnă inscripționate M+S, pe toate roțile, sau anvelope de vară cu o adâncime a profilului de minim 4 mm însoțite, la nevoie, de lanțuri pentru roțile de tracțiune. Pentru autobuze, autocare și vehicule de transport marfă sunt obligatorii lanțurile speciale de zăpadă sau anvelopele de iarnă inscripționate M+S pe roțile de tracțiune. Contravențiile pentru nerespectarea condițiilor menționate variază între 300 HRK (aprox. 40 euro) și 700 de HRK (aprox. 90 euro).

Pentru evitarea eventualelor probleme, este recomandat  ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Cetățenii români care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Croația sunt sfătuiți ca, înainte de a pleca la drum, să consulte paginile de internet ale Ministerului Afacerilor Externe (http://www.mae.ro), Companiei Naționale Croate de Autostrăzi (http://www.hak.hr), Companiei Naționale Croate de Căi Ferate (http://www.hznet.hr), Autorității Portuare Croate (http://www.portauthority.hr) și a Agenției Croate de Aviație Civilă ( http://www.ccaa.hr).

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.