Aiud: Au apărut primii muguri ai viitorului Parc Industrial

0
319

Primăvara a început să aibă efecte asupra zonei industriale a municipiului Aiud. Se pare că în zona Ciumbrud, localitate aparținătoare municipiului Aiud înmuguresc peimele semne de realizarea a vechiului vis al aiudenilor „Parcul Industruial Aiud” și implicit crearea de locuri de muncă.

Idea de „Parc Industrial” avansată de consilierii din opoziție și refuzară de către coaliția USL este una care nu-i dă pace viceprimarului municipiului Aiud.

Așa cum ne-a informat în urmă cu două sau trei săptămâni, înginerul Liviu Octavian Rusu, viceprimarul actual al municipiului Aiud acesta dorește cu tot dinadinsul să fie cel care va negocia cu toate forțele politice, economice și administrative pentru a crea posibilitatea înființării nu a unui parc industrial ci chiar a două astfel de așezăminte economice.

Așa se explică faptul că cetățenii din zona localității Ciumbrud, localitate aparținătoare municipiului Aiud ne-au înformat că în ultimele săptămâni viceprimarul Rusu a fost prezent, în fiecare zi, în zonă și a purtat discuții cu oamenii ce desfățoară mici afaceri acolo.

Potrivit informațiilor noastre viceprimarul a reușit chiar să capaciteze o serie de mici investitori în vederea realizării proiectului, mai mult de atât, a și primit, deocamdată verbal, acordul asocierii mai multor oameni din zonă care sunt dispuși să pună la dispozitia noului parc industrial o suprafață de aproximativ 5 hectare de teren.

Deacă luăm în calcul faptul că suprafața pe care ciumbrudenii vor să o pună la dispoziție pentru parcul industrial se află în imediata apropiere a unul teren cu o suprafață de aproximativ 10 hectare aflat în posesia Consiliului Local Aiud putem considera că acest demetrs se află pe drumul cel bun mai ales că îndeplinește condiția asigurării suprafeței minime de 12 hectare de teren.

Din cele aflate de la participanții la discuție se pare că aceștia l-au delegat pe viceprimarul Rusu să facă toate demersurile legale pentru asocierea lor cu Consiliu Local și Consiliul Județean Alba și înaintarea celor necesare către Guvernul României pentru declararea zonei respective „Parc Industrial”.

Oamenii de afaceri din zonă au afirmat că deși ei sunt de acord cu găsirea unei forme asociative pentru înființarea acestui parc, au totuși îndoieli că vor fi respinși deoarece terenul lor nu îndeplinește roate condițiile cerute de către legiuitor și fac referință în mod deosebit la sigurarea unor utilități, capitol la care terenurile lor sunt deficitare.

„A venit vicele și ne-a propus să ne asociem și să facem un parc industrial. Cred că ideia lui este bună. Este nevoie de locuri de muncă deoarece oamenii din zonă nu mai au unde să lucreze și cei care lucrează fac naveta zeci de kilometri… Problema este că terenul nostru este cam departe de drumul național și calea ferată. Totuși ne punem speranța că cei în drept vor judeca bine și vor vedea că varianta aceasta este cu mult mai bună, mai ieftină și mai realizabilă decât aia în care se vroia ca parcul să fie pus la dracu în praznic, tocmai în padurea de la Herja care era la kilometrii departare de tot ce înseamnă utilități… Oricum, noi așteptăm să vedem ce spun cei de la Primărie și de la județ. Da, eu cred că o să se înțeleagă ei cumva și or să intre în jocul asta pe care l-a pornit viceprimarul” ne-a declarat domnul Levente K.

Acesta ne-a mai informat că în calitatea sa de asistent la discuțiile purtate de către cei prezenți la una dintre întâlnirile organizate de către viceprimarul Liviu Octavian Rusu a înțeles din cele declarate de acesta că același gen de discuții se poartă în paralel cu acționarii societăților care-și dezvoltă afaceri pe fostă platformă a Intreprinderii Metalurgice unde există posibilitatea amenajării celui de al doilea parc industrial, parc ce, odată pornit, are posibilitatea dezvoltării foarte rapide deoarece zona dispune de toate utilitățile necesare desfășurării oricărei activități de producție industrială.

Dorel Lazăr

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.