ROMÂNII PE SCENA FESTIVALULUI ETNOCULTURAL DE LA KLADOVO

0
418

În acest weekend, la Kladovo a avut loc cea de-a IX-a ediţie a Festivalului ETNO din estul Serbiei. ,,Piatra de temelie” a festivalului a fost pusă în 2005 cu ajutorul fundaţiei americane USAID şi de atunci, an de an, evenimentul este organizat în centrul oraşului având ca pricipal obiectiv promovarea valorilor culturale şi tradiţionale din regiune.

Pe durata festivalului strazile din Kladovo devin neîncăpătoare datorită standurilor cu produse tradiţionale prelucrate manual, a producătorilor de băuturi şi mâncare tradiţională, dar şi datorită programelor culturale şi a concertelor de muzică tradiţională şi folk.

Duminică seara, pe scena amplasată pe Strada 22 Septembrie, printre tarabe pline cu bunătăţi tradiţionale sârbeşti şi româneşti şi ,,festivalul culinar” unde pescarii locului îşi etalau talentul în arta gastronomiei ,,a poposit” şi o trupă de dans formată din români din Kladovo şi zonele învecinate.

SAM_8124

Festivalul Etno de la Kladovo vine la o lună după ,,Seara Românească” din 29 iunie a.c., eveniment aflat la cea de-a V-a ediţie şi care are loc tot în Kladovo şi reuneşte la acceiaşi masă români din Kladovo şi Severin pentru a petrece româneşte conform tradiţiilor şi obiceiurilor de acasă.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.