VIZIBILITATE SUB 50 DE METRII PE DRUMURILE DIN MAI MULTE JUDEŢE

0
195

drum ceata

Pe mai multe drumuri naționale traficul rutier se desfășoară în condiții de ceață. În județele Alba, Timiș și Covasna vizibilitatea scade sub 100 de metri, în Giurgiu sub 50 de metri, în Olt sub 50 de metri pe DN6, în Brăila sub 100 de metri pe DN2B Ianca — Făurei și sub 50 de metri pe DN21, în zona Însurăței, în Argeș sub 50 de metri pe DN65, iar în Iași sub 50 de metri pe DN28 și DN2. Fenomenul este întâlnit și pe autostrăzile A1 Arad — Timișoara, A1 București — Pitești, A3 București — Ploiești și A2 București — Constanța, pe alocuri vizibilitatea fiind sub 100, chiar sub 50 de metri.

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări nowcasting referitoare la ceață, pentru județele Cluj, Alba, Mureș, Harghita, Brașov, Covasna, Sibiu, Satu Mare, Bacău, Vrancea, Botoșani, Vaslui, Galați, Iași, Neamț, Mehedinți, Dolj, Olt, Brăila, Ialomița, Călărași, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Buzău, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Bihor, Arad, Timiș și pentru Dobrogea.

Se impune, așadar, rularea cu viteză adaptată în funcție de vizibilitate și folosirea corespunzătoare a luminilor. De asemenea, ținând cont de faptul că temperaturile sunt scăzute în unele zone ale țării, recomandăm reducerea vitezei pe porțiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.