ŢIGĂRI DE PESTE 100.000 DE EURO, CONFISCATE

0
508

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 57.896 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 128.000 de euro, pe care mai multe persoane au încercat să le introducă ilegal în țară pentru a le comercializa pe piața neagră de desfacere din România.

Trei cetățeni, doi români și unul ucrainean, sunt cercetați pentru contrabandă, un autoturism a fost indisponibilizat, iar întreaga cantitate de țigări a fost confiscată.

Ieri, 10 septembrie 2014, la nivelul Sectorului P.F. Brodina — I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 04.00, polițiștii de frontieră au observat, pe direcția localității Straja, jud. Suceava, la aproximativ 250 de metri de linia de frontieră spre interior, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, dar deoarece cei în cauză au ignorat avertismentul, lucrătorii noștri au folosit armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, dispersându-se pe mai multe direcții.

Imediat au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea reținerii și identificării persoanelor respective, precum și a cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului, pe teritoriul statului român, polițiștii de frontieră suceveni au descoperit 25 de colete învelite în folie neagră, care conțineau țigări, de proveniență ucraineană, de diferite mărci.

3833m

Totodată, autoritățile ucrainene ne-au informat că au reținut o persoană, cetățean ucrainean și au descoperit cinci colete cu țigări făcând parte din același lot.

La sediul sectorului, în urma inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat că acestea conțin 55.800 pachete țigări, în valoare de aproximativ 558.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetările fiind continuate împreună cu autoritățile ucrainene în vederea identificării și reținerii tuturor persoanelor implicate la activitatea de contrabandă și a documentării întregii activități infracționale.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.