SORIN ROŞCA STĂNESCU – SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PSD

0
235
Foto: www.ghimpele.ro

În calitate de senator independent și cu tot respectul față de dumneavoastră și partidul din care faceți parte, vă rog să vă aduceți, cât se poate de repede, contribuția politică în direcția punerii capăt, de urgență, a crizei guvernamentale. Este o perioadă destul de îndelungată de când, în circumstanțe externe din ce în ce mai alarmante, România nu are un Guvern stabil. Nu are rost să intru în detalii. Le cunoașteți la fel de bine ca și mine. Fac apel la dumneavoastră în primul rând, la social-democrați, nu pentru a încerca să vă demonizez astfel, făcându-vă responsabili pentru această situație, ci din considerentul că prim-ministrul aparține partidului dumneavoastă și este, în același timp, și președintele acestuia. Ori crearea unui nou Guvern ține de decizia domnului Victor Ponta de a demisiona și de a solicita, în condițiile precizate de Constituției, o nouă învestire.

Mă adresez atât prietenilor mei din PSD, cât și celor cu care nu sunt prieten, atât oamenilor pe care îi prețuiesc, cât și celor pe care nu îi cunosc, atât celor în care am încredere, cât și celor în care nu am încredere cu rugămintea să înțelegeți că Guvernele Victor Ponta I și II au fost rezultatul unei semnificative majorități parlamentare, rezultată din alegeri, în baza unei alianțe înscrisă juridic, care se cheamă Uniunea Social Liberală. Această alianță practic nu mai există. Cealaltă, Uniunea Social Democrată, nu a trecut prin alegeri în această formă și are, dacă are, o altfel de majoritate. De aceea, este moral, corect față de cetățenii acestei țări și față de toate celelalte partide politice ca domnul Victor Ponta să demisioneze, urmând ca apoi, împreună, să faceți toate demersurile necesare pentru crearea unui nou Guvern. Cu partenerii pe care vi-i doriți.

Știu că nu aveți încredere în președintele Traian Băsescu. Nici eu nu am. Dar dumneavoastră aveți posibilitatea, chiar astăzi, pentru a vă fi mai ușor să luați o decizie, să-i solicitați public să răspundă, tot public, la întrebarea: Cum va proceda în eventualitatea în care premierul Victor Ponta demisionează, iar USD solicită să-și asume responsabilitatea unui nou Guvern?

Stimați membri PSD, situația din Ucraina, o importantă țară vecină României, este extrem de gravă și riscă să inflameze întreaga regiune. În fața unei asemenea provocări, prima noastră grijă în calitate de cetățeni, de oameni politici, este să avem un Guvern puternic și stabil. Vă rog să faceți, în acest sens, toate demersurile necesare.

SORIN ROŞCA STĂNESCU

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.