Scene desprinse din filmele cu gangsteri într-o pădure din Petroşani! DIICOT: Un oficial de la Gaz Metan, bătut şi umilit într-o pădure de bodyguarzii lui Alin Simota

0
1400

Conform DIICOT, fostul preşedinte al PNL Petroşani, Alin Simota a comandat bodyguarzilor săi să-l bată pe un oficial al Gaz Metan Mediaş, după ce echipa de fotbal Jiul Petroşani a ratat promovarea în prima ligă. Surse din rândul anchetatorilor declară că oficialul de la Gaz Metan a fost lovit într-o pădure unde agresorii au şi urinat pe el. Totul s-a întâmplat în vecinătatea de municipiul Petroşani.

Povestea descrisă de procurorii DIICOT e una veche, de prin 2004, când Jiul juca pe teren propriu un meci decisiv pentru promovarea în prima ligă, contra echipei Gaz Metan Mediaş. Pentru a-şi asigura victoria în acel meci, Simota şi-a trimis omul de încredere, bodygyuardul Cristian Litera, să negocieze cu un reprezentant al formaţiei din Mediaş. Meciul cu o miză uriaşă, întrucât orice pas greşit făcut de Jiul ar fi fost speculat de contracandidata CFR Cluj. În ciuda aranjamentului plănuit de Simota, Jiul nu a reuşit să bată Gaz Metan, iar promovarea a fost ratată.

Litera

,,La solicitarea inculpatului Simota Alin, inculpatul Litera a tratat cu un oficial al echipei adverse pentru ca aceasta să piardă meciul. Aranjamentul intermediat de inculpatul Litera Constantin Cristian nu a reuşit, meciul încheindu-se 0-0, astfel că echipa Jiul Petroşani a terminat pe locul 2, în seria a treia a Diviziei B, cu un total de 68 puncte, locul 1 fiind ocupat de CFR Cluj cu 69 puncte, care a promovat în acel an în Divizia A. După meci inculpatul Litera Constantin Cristian împreună cu numiţii ……., ……., ……., la cererea inculpatului Simota – care era supărat că ratase promovarea, l-au dus pe oficialul de la echipa Gaz Metan Mediaş, cu care tratase anterior aranjarea meciului de fotbal, într-o pădure în apropierea municipiului Petroşani, unde l-au bătut, de fapt au început să-l lovescă încă din maşină, şi pe drum urmare a loviturilor primite bărbatul în cauză şi-a făcut necesităţile fiziologice pe el, de asemenea au urinat pe el pentru a-l umili, apoi l-au abandonat în pădurea respectivă. Pentru acestă faptă participanţii au fost plătiţi de Simota Alin”, se arată în rechizitoriu.

La o săptămână după ce a pierdut promovarea, Simota s-a simţit trădat şi de o parte a jucătorilor astfel a ordonat lui Litera Constantin Cristian să-i aplice o corecţie unuia dintre ,,jucătorii trădători”. De teamă, jucătorul a refuzat iniţial să facă plângere.

,,La aproximativ o săptămână după meciul cu echipa Gaz Metan Mediaş, inculpatul Simota Alin, bănuind că a fost ‘trădat’ de anumiţi fotbalişti, între care şi numitul ……. i-a cerut inculpatului Litera Constantin Cristian să-i aplice o bătaie jucătorului. Inculpatul Litera Constantin Cristian a organizat fapta împreună cu numiţii …….şi …….. Aceştia l-au pândit vreo trei seri la rând pe numitul …….în apropierea locuinţei sale din Petroşani, iar în ultima seară în timp ce acesta se întorcea acasă împreună cu soţia, l-au atacat aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii şi cu o bâtă. De teamă jucătorul nu a formulat plângere şi nu şi-a scos certificat medico legal. Este de remarcat că susnumitului i-a fost teamă şi cu ocazia audierilor din prezentul dosar să ofere detalii despre acest „eveniment”, recunoscând că a fost victima unei bătăi doar la o a treia declaraţie, după ce soţia sa şi alte persoane relataseră deja despre această faptă”, notează procurorii DIICOT.

simota alin

La 26 septembrie, fostul vicepreşedinte PNL Hunedoara Alin Simota, considerat lider al unei grupări care şantaja oameni de afaceri din oraş, a fost trimis în judecată, alături de alţi 13 inculpaţi, de procurorii DIICOT Alba-Iulia, care susţin că la cererea acestuia au fost executate acte de violenţă şi răpiri.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2006-2012, cei 14 inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat, specializat în comiterea unor infracţiuni de şantaj şi fapte de violenţă. Reţeaua acţiona în principal în judeţul Hunedoara, unii dintre membrii acesteia fiind prosperi oameni de afaceri din Valea Jiului, administrând societăţi comerciale şi finanţând activitatea clubului de fotbal Jiul Petroşani.

Procesul va fi judecat de Curtea de Apel Alba-Iulia, primul termen fiind în 15 octombrie. Printre cei care vor ajunge în faţa judecătorilor se numără omul de afaceri Alin Simota, fost vicepreşedinte PNL Hunedoara şi consilier local la Petroşani, Constantin Cristian Litera şi Cătălin Penciuc, bodyguarzii omului de afaceri, Florin Voicu Micluţă, Silvan Cornelius Toma şi Daniel Dincă. Au mai fost trimişi în judecată Mihai Eminovici Ciobanu, Ioan Petru Moldovan, Mircea Mihăiţă Varodi, Florin Ioan Muntean, Gheorghe Bota, Zorin Avram, Claudiu Alin Anghelina şi Simina Mirela Litera.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.