,,SALONUL DE PICTURĂ ARTE MICI”- 13

0
74

Cea de-a XIII-a ediție și-a deschis porțile  de câteva zile. Deja, artiști  talentați  din Republica Moldova și Spania s-au înscris în concurs!

Organizatorii sunt pregătiți  să găzduiască și să primească artiști români, de pretutindeni! Sunt pregătiți să  dea  rangul cuvenit  copilăriei și să rescrie poemele  unei primăveri reale!

Salonul de pictură ARTE MICI are organizatori și parteneri de nădejde

Ca de fiecare dată, SALONUL DE PICTURĂ “ARTE MICI” (Salonul de Pictură „ARTE MICI” (eveniment clandestin de formă, pată și culoare) este organizat de Florin Preda-Dochinoiu, Primăria Municipiului Motru, Consiliul Local Motru – Casa de Cultură a municipiului Motru, și Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Dr. Tr. Severin, în parteneriat cu Muzeul Național ,,Constantin Brâncuși”, Parohia Motru II, Palatul Culturii Teodor Costescu,  Asociația Internațională a Polițiștilor Secția  Română – Regiunea 1 Gorj, Asociația ,,Țara Noastră-Casa Noastră” și  Gallery13.ro,  urmând ca până la 26 martie 2022, când are loc ceremonia de premiere, să se alăture organizatorilor și alte persoane sau parteneri, care prin gestul lor să poată bucura cât  mai mulți artiști.

Partenerii media ai acestei ediții sunt GAZETA DE MÂINE, PAGINA OLTENIEI, Viața Gorjului, IMPACT ÎN GORJ,  Obiectiv Mehedințean, Oglinda Gorjului, Motru Știri locale, dar sunt aștepteptate și alte companii media care să dea de veste că primăvara și copilăria se plimbă braț la  braț pe bulevardul Bunei-Vestiri.

        Ediția a XIII-a a Salonului de Pictură „ARTE MICI” se deosebește de celelalte ediții, din cauza măsurilor restrictive impuse de autorități, ca urmare a pandemiei Covid 19. Anul acesta se încercă îmbinarea virtualului cu realul, de la etapa de înscrieri până la etapa de acordare a premiilor. Această ediție este deschisă artiștilor români, de pretutindeni și din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani) numai pentru secțiunea PICTURĂ. Orice temă și tehnică este admisă, pentru a permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine.

Cum vă puteți înscrie

Potrivit organizatorilor, înscrierea se face atât online cât și dublată de trimiterea fizică a lucrărilor artiștilor.

        În prima etapă lucrările vor fi transmise online pe adresele de email:
artemici@yahoo.com , pentru artiștii din diaspora și Republica Moldova

artemici2021@gmail.com, pentru artiștii din România

și constă în trimiterea imaginii lucrărilor (obligatoriu în format JPG, numele fișierului fiind numele artistului urmat de titlul lucrării) și a unui document Word, în care se vor înscrie numele și prenumele artistului, vârsta, localitatea, județul (raionul), țara unde locuiește și adresa de e-mail, precum și titlul lucrării/lor, tehnica, suportul, dimensiunile, anul de realizare.  După transmiterea  lucrărilor în format digital , la adresele de email specificate în regulament, acestea vor fi expediate direct sau prin postă în ambalaje corespunzătoare, pe următoarea adresă :

CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU ( MULTICULTURALĂ)

strada Minerului, nr.5 A, municipiul Motru, județul Gorj, cod poștal 215200, ROMÂNIA

cu mențiunea «PENTRU SALONUL DE PICTURĂ „ARTE MICI”

Lucrările pot fi înscrise în concurs până la data de 01.03.2021, ora 01.00 (ora României), cele mai importante date pot fi aflate de pe https://artemici.ro

Parteneri noi la Salonul de  Pictură ,,ARTE MICI”

Fondatorul și sufletul evenimentului, Florin Preda-Dochinoiu a precizat  că  Salonul de pictură ARTE MICI aduce în atenția publicului și juriului ,,sensuri de cuvânt și culoare,  imagini din ansamblul  copilăriei, pași de publicitate universală pentru  municipalitate și comunitate.” ,,Alături de partenerii consacrați ai evenimentului s-au mai  alăturat SC Eniasan SRL, SC Iris CV SRL, Denisa și Vasile Dudescu, parteneri care vor  contribui la reușita acestei ediții. Juriul este format din personalități, ale mediului cultural național și internațional,  Pavel Şuşară, Michael Lassel, Dan Neamu, Alexandra Maciac și  Dan Cepeși ”, a mai  precizat fondatorul acestui salon.

  Florin Alexandru

untitled-2