Ponta i-a scos din subteran pe minerii de la Roşia Montană

0
241

Victor Ponta, ajuns ieri la Roşia Montană în jurul orelor 18:30 a coborât în subteran unde a discutat cu minerii care s-au blocat miercuri în galeria Cătălina – Monuleşti reuşind în cele din urmă să-i scoată la suprafaţă după o oră de negocieri.

rosia-montana ponta

,,Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici”, a spus Victor Ponta, la ieşirea din galerie.

Victor Ponta i-a trimis pe mineri acasă la neveste şi copii pentru că azi debutează noul an şcolar şi pentru că în prima zi de şcoală taţii trebuie să fie alături de cei mici.

,,Eu le-am promis că o să facem comisia şi o să-i aducem pe toţi din comisie aici să vorbească cu ei. Şi să vadă aici, să se decidă dacă susţin sau nu proiectul, dar nimeni nu are voie, când nu ştie ce viaţă au oamenii ăştia, să zică “Nu”. Trebuie să-i aducem aici, le-am promis şi o să mă ţin de cuvânt (…) Le-am promis că ne întoarcem aici cu comisia specială şi că fiecare parlamentar îi va asculta şi pe ei. Să ne gândim că oamenii ăştia au dreptul la viaţă. (…) Mâine începe şcoala şi copiii lor trebuie să meargă cu taţii la şcoală”, a declarat Premierul.

Comisia parlamentară specială pentru Legea privind Roşia Montană urmează să fie constituită săptămâna viitoare, cel mai devreme marţi.

Ponta a coborât în mină alături de liderul de sindicat Cristian Albu, iar minerii care au aşteptat ieşirea premierului Victor Ponta din mină au cântat Imnul Minerului. Ei au mai multe pancarte, pe una diintre acestea putându-se citi: ,,Victor Ponta să trăieşti/Mineritul să-l porneşti”.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.