PESTE 230 DE PERSOANE PUSE SUB SUPRAVEGHERE JUDICIARĂ, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ

0
255

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 236 de persoane şi au fost înregistrate 41 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri. 

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

Astfel, în perioada 30 ianuarie  – 6 februarie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 236 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 35 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 201 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În ultima săptămână, la nivel naţional au fost înregistrate 41 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a încetat, fiind înlocuită, în 28 cazuri astfel: cu măsura arestării preventive (în 8 cazuri), cu mandat de executare a pedepsei închisorii (în 13 cazuri), cu condamnare cu amânarea executării pedepsei (în 2 cazuri), cu măsura internării într-un centru educativ (3 cazuri) şi cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere (în 2 cazuri).

De asemenea, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită, în 9 cazuri, în mandat de executare a pedepsei închisorii, în alte 3 cazuri, cu măsura arestării preventive, iar într-un caz cu măsura internării într-un centru de detenţie.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.