PÂNĂ ÎN 2019 ROMÂNIA TREBUIE SĂ ÎNCHIDĂ 7 TERMOCENTRALE

0
416

Din cauza emisiilor poluante, un număr de 7 termocentrale cu o capacitate de peste 1.200 MW vor fi scose din funcţiune până în anul 2019 potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1096/2013 pentru aprobarea mecanismului de alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră producătorilor de energie electrică pentru perioada 2013-2020, inclusiv Planul național de investiții, publicată joi în Monitorul Oficial, anunţă Agerpres.

Astfel, în acest an va fi scos din funcțiune un grup de 210 MW de la termocentrala Doicești și două grupuri a câte 50 de MW aparținând CET Brașov. În 2017 urmează un grup de 50 de MW al CET Grozăvești din cadrul Electrocentrale București, precum și un grup de 210 MW de la Electrocentrale Deva.

Un an mai târziu, în 2018, își vor înceta activitatea 300 de MW de la Turceni, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, și 125 de MW de la CET București Sud.

În 2019 va fi scos din funcțiune și grupul de 210 MW al termocentralei Borzești.

În schimb, în perioada 2013-2020 sunt estimate să intre în funcțiune 29 de centrale, unele noi, altele însemnând grupuri modernizate în cadrul termocentralelor existente.

Astfel, vor fi modernizate Electrocentrale Galați, Electrocentrale București, Complexul Energetic Oltenia — Turceni, Craiova, Ișalnița, Rovinari, termocentrala Iernut care aparține Romgaz, Complexul Energetic Hunedoara — Paroșeni și Deva, CET Arad, CET Govora, precum și alte centrale mai mici.

Printre investițiile noi este enumerată centrala pe ciclu combinat de la Brazi, deținută de Petrom, centrala din Suceava pe biomasă construită de Adrem Invest și Brăila Power, centrala pe huilă de import pe care vor să o construiască Enel și E.ON, mai prezintă sursa citată.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.