Reţinut pentru trafic de persoane

0
451

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului P.E., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi lovire sau alte violenţe.

În fapt s-a reţinut că, în cursul lunii aprilie 2019, inculpatul, în vârstă de 26 de ani (cunoscut cu antecedente penale în Italia), a recrutat, determinat şi exploatat sexual o persoană de sex feminin, în vârstă de 19 ani din comuna Podari.

Persoana vătămată a fost transportată şi adăpostită la domiciliul inculpatului P.E., în localitatea Cerăt, judeţul Dolj, interzicându-i acesteia să se întoarcă acasă sau să ia legătura cu familia.

La sfârşitul lunii august 2019, persoana vătămată a reuşit să fugă cu sprijinul unei tinere care practica prostituţia în aceeaşi zonă şi s-a întors la locuinţa părinţilor săi, unde a fost căutată de către inculpat şi ameninţată cu acte de violenţă, în scopul de a o constrânge să se întoarcă la el.

Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională (între 700-1500 lei zilnic) au fost însuşite în totalitate de către inculpat.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpatul intenţiona să transporte persoana vătămată în Germania, în vederea exploatării sexuale a acesteia.

La data de 13.09.2019, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului P.E., pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.