OLT: GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN FRAUDE ECONOMICE, DESTRUCTURATĂ

0
238

evaziunea-300x225

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Olt și procurorii DIICOT efectuează cercetări față de membrii unui grup infracțional organizat, bănuiți că ar fi adus unei instituții publice un prejudiciu de aproximativ 6.000.000 de lei, prin fraude economice.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, sub coordonarea DIICOT — Biroul Teritorial Olt au desfășurat, ieri dimineață, o acțiune pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în fraude economice, format din 7 persoane, toate din municipiul Caracal.

În baza mandatelor de aducere, 12 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, în vederea audierilor și luării măsurilor ce se impun.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și polițiști ai Poliției municipiului Caracal.

Membrii grupului infracțional sunt bănuiți că, în perioada 2010 — 2013, ar fi constituit un grup infracțional organizat, care a avut drept scop sustragerea de sume substanțiale de bani, în dauna unei instituții publice și a unei societăți comerciale, din municipiul Caracal, pentru susținerea echipei de fotbal locale. În acest fel, instituția publică a fost prejudiciată cu aproximativ 6.000.000 de lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală prin neplata impozitelor cu reținere la sursă, complicitate la infracțiunea de delapidare, complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals material în înscrisuri oficiale.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.