O bombă din al Doilea Război Mondial, cu focos activ a fost descoperită în vecinătatea căii ferate Arad-București

0
401

Proiectilul, cel mai probabil din al Doilea Război Mondial a fost găsit astăzi în apropierea municipiului Arad, lângă șinele de cale ferată, pe coridorul IV pan-european. Circulația trenurilor nu a fost întreruptă, deși intervenția pirotehniștilor a durat în jur de trei ore.

Bomba a fost descoperită de mai mulți muncitori care efectuau lucrări de mentenanță la o porțiune de cale ferată din apropierea stației Glogovăț, de la marginea Aradului.

bomba

,,A fost descoperită o bombă de aruncător, calibrul 82, cel mai probabil provenind din al Doilea Război Mondial. Proiectilul era plasat sub terasamentul căii ferate şi a fost aplicată o procedură specială de ridicare, care a durat trei ore“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

Potrivit ISU Arad, în timpul operaţiunilor desfăşurate de pirotehnişti au fost luate măsuri de siguranţă, fiind izolată zona pe o rază de 200 de metri.

,,Operaţiunea s-a dovedit a fi periculoasă, deoarece, faţă de alte proiectile găsite în ultima perioadă, acesta prezenta un risc ridicat de explozie, bomba fiind armată, iar învelişul focosului dezvelit şi se vedea cuiul percutor”, a explicat Pleşca.

Proiectilul a fost transportat de către pirotehnişti într-un depozit, urmând să fie detonat într-un poligon special.

A.P.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.