MONICA IACOB-RIDZI: SOLUŢIA INSTANŢEI ESTE PROFUND NETEMEINICĂ, VOI FORMULA RECURS

0
213
Foto: cronicavj.ro
Foto: cronicavj.ro
Foto: cronicavj.ro

Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, condamnată luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu, consideră că soluția pronunțată de instanța de fond este ,,profund netemeinică” în raport cu probele pe care actualul deputat le-a prezentat în cursul judecății, informează Agerpres.

,,Cum este posibil să condamni un ministru pentru că ar fi abuzat de funcție și că ar fi plătit unor societăți comerciale niște bani, în condițiile în care s-au depus documente în instanță din care reiese că ministrul în funcție nu a dispus aceste plăți prin semnarea ordonanțărilor de plată?

Cum este posibil să condamni pe cineva pentru abuz în funcție făcut cu intenție cât timp au fost martori și coinculpați care au spus (în interceptările procurorilor), textual ‘Deci, chestiunea este că ea (Iacob-Ridzi Monica Maria—n.n.) NU știe că s-a făcut pe genunchi treaba! Tu poți înțelege chestia asta ?! Ea nu știe cum s-a făcut, ea știe că s-a făcut !’?

Cum poate fi condamnat cineva pentru existența unui prejudiciu despre care expertiza financiar-contabila dispusă de către instanță a concluzionat că nu există ?

Cum poate fi condamnat un ministru pentru atribuirea ilegală a unor contracte în contextul în care nu ministrul decide acest fapt, în contextul în care ANRMAP a consiliat MTS în legătură cu procedurile adoptate — atribuire directă — pentru că, ulterior, printr-un raport, aceeași instituție a statului să aprecieze că toate procedurile de achiziție au fost respectate ?

Cum poate fi condamnată o persoană pentru fals în condițiile în care aceasta nu a întocmit niciun document și, în plus, și-a delegat în scris prin ordin toate atribuțiile legate de organizarea propriu-zisă a evenimentelor ?

Cum poate fi condamnată o persoană pentru ștergerea unor mailuri în condițiile în care există declarații ale unor martori și coinculpați care recunosc faptul că o asemenea faptă nu s-a comis din dispoziția ei ?

Din păcate eu nu am un răspuns la toate aceste întrebări și nici la altele similare.

Voi declara, prin avocații mei, recurs împotriva acestei sentințe penale și sper că instanța superioară să se aplece asupra limitelor și responsabilităților funcției de ministru în lumina probelor din dosar”, a precizat aceasta.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.