MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE: NE ÎNDREPTĂM CĂTRE UN DEZIDERAT PUTERNIC ŞI ABSOLUT NECESAR ROMÂNIEI, OBŢINEREA INDEPENDENŢEI ENERGETICE

0
191

euge teodorovici

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat astăzi, 22 mai a.c., la Timișoara, la semnarea proiectelor din cadrul Polului de Competitivitate MEDGREEN, alături de premierul Victor Ponta, vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin.

Polul de competitivitate MEDGREEN este compus din 53 de membri asociați, dintre care 37 de întreprinderi, 10 universități/ organizații de cercetare precum și 6 catalizatori. Întreprinderile asociate provin în principal din domeniul energiei (producție, inclusiv utilaje; consultanță în domeniul eficienței energetice, cum ar fi Solarom, Macorom, Audit Energetic, Ecohornet, ELM Energomontaj, Oil Terminal etc.) și al materialelor de construcții (Lafarge România).

În cadrul acestui pol de competitivitate sunt finanțate zece proiecte, cu o valoare totală de aproximativ 103 milioane de lei, din care 49 milioane de lei reprezintă finanțarea UE nerambursabilă.

,,Proiectele semnate astăzi la Timișoara sunt de investiții și de cercetare-dezvoltare care vor susține în mod real economia, vor menține locuri de muncă și vor crea altele noi. Aceste proiecte vizează fabricarea de mașini și utilaje specifice din domeniul economiei verzi, un sector de înaltă tehnologie și cu valoare adăugată mare. Obținerea independenței energetice de către România este un deziderat puternic spre care ne îndreptăm. Vom stimula ideile românești, proiectele inițiate de ai noștri, iar eu vă voi susține în următorul cadru financiar pentru a putea obține banii europeni necesari pentru inițiativa dumneavoastră. Aveți toata susținerea mea”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Acesta a arătat că România reușește să atragă fondurile alocate de Uniunea Europeană, dovada cea mai clară fiind faptul ca din mai 2012 și până în prezent, țara noastră a solicitat peste 5 miliarde de euro. În aceeași perioadă, România a și încasat o sumă de peste 5 miliarde de euro, în timp ce în anii anteriori, s-a primit doar suma de 1,4 miliarde de euro din fondurile europene alocate de Comisie.

,,Suma de 5 miliarde reprezintă un sprijin semnificativ pentru economia țării noastre, pentru crearea de noi locuri de muncă si menținerea celor existente. De asemenea, în cadrul POSCCE am semnat peste 620 de contracte cu o valoare totală de peste 1,6 miliarde de lei, din care valoare nerambursabilă, peste 1,4 miliarde de lei”, a subliniat Eugen Teodorovici.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.