MEHEDINŢI: CERCETAT PENTRU NERESPECTAREA REGIMULUI MATERIILOR EXPLOZIVE

0
280

diicot1

Poliția Română, cu sprijinul de specialitate al S.R.I., a depistat un bărbat bănuit că a deținut un dispozitiv confecționat artizanal cu încărcătură pirotehnică. Pentru probarea activității infracționale a acestuia, au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare în trei județe.

Pentru identificarea acestuia, un bărbat de 27 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în zilele de 24 și 25 mai a.c., sub coordonarea I.G.P.R., aproximativ 80 de politiști din cadrul I.P.J. Mehedinți, I.P.J. Dolj și I.P.J. Timiș au efectuat, în baza unor mandate de percheziție domiciliară, 9 descinderi în cele trei județe.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea I.P.J. Mehedinți, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Din investigaţiile efectuate în cauză au rezultat indicii că, la data de 22 mai a.c., acesta ar fi deținut și ascuns, în căminul de vizitare al unui imobil din localitatea de domiciliu, un dispozitiv artizanal cu încărcătură pirotehnică de tipul celei folosite în confecţionarea artificiilor.

Acțiunea a vizat atât locuința bărbatului, cât și pe cele ale unor cunoștințe ale acestuia, fiind ridicate mijloace materiale de probă pentru documentarea întregii activități infracționale.

Cel în cauză a fost condus la sediul I.P.J. Mehedinți pentru continuarea
cercetărilor și luarea măsurilor legale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul ori folosirea materiilor explozive sau orice alte operaţiuni privind circulaţia acestora, fără drept. A fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Mehedinți, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.