Ion Iliescu despre exploatarea cu cianuri de la Roşia Montană: ,,Şi când vin cu drum de fier/Toate păsările pier”

0
327
Foto: jurnalul.ro
Foto: jurnalul.ro
Foto: jurnalul.ro

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că atât Guvernul, cât şi Parlamentul trebuie să-şi asume un punct de vedere referitor la explotarea de la Roşia Montană, el făcând referire la mentalitatea de la apariţia industriei cu un citat din poetul Mihai Eminescu, anunţă Antena 3.

,,Industria când a apărut a produs emoţie. Până şi Eminescu spunea: >>Şi când vin cu drum de fier/ Toate păsările pier<<. Asta era reacţia primitivă a omului care trăia în linişte şi îl deranja fumul de la locomotive. Industria modernă înseamnă multe, inclusiv suportarea unor consecinţe negative ale proceselor tehnologice, dar care pot fi stăpânite şi s-a avansat continuu din acest punct de vedere. Deci raţiunea contează“, a spus Iliescu.

  ,,Altminteri trebuie finalizată aceasă cercetare. E o chestie în dispută. M-am uitat şi eu în literatura în temă. Nicăieri nu există la ora actuală extracţia aurului fără să se apeleze la cianuri. Deci e o tehnologie răspândită în toată lumea. Vrem să mai exploatăm aur? Dacă vrem, tehnologiile astea sunt. Să lăsăm specialiştii să judece aceste lucruri cu minte limpede, cu ştiinţă de carte şi luate măsurile adecvate de protecţie a mediului şi a cetăţenilor“, a spus Iliescu.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.