ÎNVAŢĂ CUM SĂ ÎNVEŢI – CE NU AFLI DE LA ŞCOALĂ

0
321

Speakeri de top, academicieni, profesori care antrenează genii, psihologi, profesori, părinţi, studenţiprecumşireprezentanţiaipresei se întâlnesc la Bucureşti, încadrulConferinţeişi Workshop-uluieducaţional „Învaţă CUM săÎnveţi”. Evenimentul va avealocpe data de 16maia.c., pentru a discutamodalităţile concrete prin care poţi deveni mai performant, învăţa mai uşor şi depăşi obstacolele aduse de noua societate informaţională.

Evenimentul a apărut în contextul în care copii şi adulţi deopotrivă sunt nevoiţi să asimileze un volum din ce în ce mai mare de informaţie pentru a deveni competitivi, în condiţiile în care şcoala eşuează în a le oferi principalele instrumente de a învăţa, de a-şi organiza procesul învăţării, stabili obiective concrete şi deprinde modalităţi de a le realiza. De aceea, vor fi invitaţi specialişti, familiarizaţi şi cu alte sisteme educaţionale, care vor împărtăşi participanţilor modalităţi de a asimila și utiliza cunoştinţele  la scara întregii societăți, într-o manieră creativ-inovativă, competența a învăța să înveți şi obișnuințe de gândire, acordând tinerilor participanţi consiliere în alegerea corectă a carierei.

“Educația nu înseamnă frustrare, note, penalizare, corijențe, repetenție, obediență, înjosire, asumareaunorfrustrărisociale de genul: ”Păi, și ce poți să faci? Asta e!.”
Instruirea înseamnă aptitudini, încurajare, bucurie, zâmbet, pas cu pas, metodă adecvată, domeniu adecvat persoanei, mentoratşiconsiliere.Instruirea nu înseamnă: evaluareaunidirecțională (doar a elevului); (nota reprezintă un calificativ ce reflectă rezultatul acțiunilor tuturorf actorilor implicați); instruirea nu înseamnăaroganță, profesorigreu de mulțumit, examene care să hotărască, înlocul elevului, ce școală să urmeze, presiunea studiilor ”la fărătaxă” – presiune care face din obediență un atribut’’
a declarat unul dintre speakerii prezenţi la eveniment, Lect. Univ. dr. Petru Ionescu-Caibulea.

Conferinţa va abordasubiecte legate de educaţia care trebuie adaptată la noile realităţi sociale şi înţelegerea problemelor profunde ale educaţiei, identificarea şi dezvoltarea abilităţilor native ale noii generaţii, noi metode de învăţare prin stimularea cunoaşterii şi creativităţii, dar şi subiecte legate de faptul că a şti cum să înveţi reprezintă o competență formată din cunoștințe, capacități și atitudini. Participanţii vor afla şi despre identificarea căilor de dezvoltare profesională corespunzătoare individului în societatea modernă, dar şi despre schimbarea paradigmei Educaţiei, ca Proiect de Ţară.

Conferinţava fi urmată de trei workshop-uri intensive despre cum alegi corect cariera potrivită – pentru tine/pentru copilul tău, educația nocivă, dar şi despre creativitate şi învăţare şi rolul emoţiilor în procesul de învăţare.

Evenimentul se adresează părinţilor, studenţilor, profesorilor, adulţilor implicaţi în procesul de dezvoltare personală şi de învăţare continuă pe parcursul vieţii, precum şi oricăror alte persoane interesate.

Află mai multe detalii despre speakeri, tematică, program şi condiţii de participare accesând: www.concordcom.ro.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.