Constanţa: Festivalul “WonderFest” debutează astăzi, la Constanţa

0
2
Sursa foto: Festivalul Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest | Facebook

Festivalul Internaţional al Filmului pentru Copii şi Tineret WonderFest se desfăşoară în perioada 19 – 23 septembrie 2022, la Constanţa, în Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”. Intrarea la eveniment, care începe luni, de la ora 18.00, este liberă la toate filmele, atelierele şi concertele din cadrul festivalului.

Nu mai puţin de opt filme, lungmetraje, scurtmetraje şi filme de animaţie, produse în ultimii doi ani, ce au ca tematică vârsta copilăriei, s-au înscris în competiţia WonderFest. Sunt poveşti deosebite, cu rol de introspecţie asupra privitorilor, difuzate în premieră în România. Filmul Alfons Jitterbitt – Class Trip Chaos!/Haos în excursie cu şcoala – producţie 2022, Germania va fi lansat la WonderFest, în premieră internaţională. Lungmetrajul va fi vizionat împreună cu regizorul Mark Schlichter şi cu producătoarea Nicole Kellerhals, care vor fi prezenţi în sală şi vor răspunde, la final, întrebărilor spectatorilor.

Festivalul WonderFest este organizat de Primăria Municipiului Constanţa şi Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România , cu susţinerea Consiliului Judeţean Constanţa, Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa şi Pro Familia. WonderFest stă sub semnul educaţiei pentru artă şi pentru o viaţă socială lipsită de agresivitate.

“Micii mari” cinefili pot participa la un concurs de creaţie de film, organizat în cadrul secţiunii speciale a Festivalului, intitulate Snapshots. Pentru această secţiune, copiii sunt invitaţi să transmită organizatorilor filme realizate de ei, cu telefonul sau cu tableta, având ca tematica “Minunea Albastră”.

Festivalul Internaţional al Filmului pentru Copii şi Tineret WonderFest, aflat, în acest an, la a cincea ediţie, a instituit regula ca Marele Premiu să fie acordat de un juriu format exclusiv din copii. La Constanţa, WonderFest va avea cel mai numeros juriu al copiilor dintre toate ediţiile: va fi format din 100 de elevi din Constanţa. Juriul profesioniştilor din cinematografie va decerna premiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cea mai bună interpretare a unui copil actor.

În cadrul Festivalului WonderFest, vor susţine concerte trupele Folk Frate şi Proconsul (19 septembrie) şi artiştii Magda Puşkaş, Andrei Păunescu, Mihai Napu, Vanghele Gogu, Ioan Onişor (23 septembrie).

untitled-2