CRAIOVA: SEMINAR INFORMATIV PENTRU REGIUNEA SUD-VEST OLTENIA- PROGRAMUL CORAI

0
1423

harta

Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS) organizează, în data de 05 februarie, la Sala Mare din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj (Strada Unirii, nr. 19), începând cu orele 10:30, Seminarul Informativ pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia, acţiune destinată creşterii gradului de informare privind liniile de finanţare lansate prin intermediul Programului RO10 ,,Copii şi tineri la risc, iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale” (CORAI).

 Programul CORAI are ca obiectiv principal îmbunătăţirea situaţiei copiilor şi tinerilor aflaţi în situaţii de risc social (cu o atenţie specială acordată populaţiei de etnie romă), contribuind, în acest fel, la reducerea inegalităţilor sociale şi economice care separă aceste grupuri defavorizate de restul  societăţii. Programul are o valoare totală de 26,212,353 Euro şi este finanţat prin Granturile SEE 2009-2014.

Prezentarea apelurilor de propuneri de proiecte, respectiv ,,Local”, ,,Sinergii pentru viitor – copii în risc” şi ,,Sinergii pentru viitor – tineri în risc”, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri menită să clarifice unele cerinţe necesare accesării fondurilor disponibile, va conduce la o mai bună înţelegere din partea potenţialilor solicitanţi a modalităţilor de pregătire, contractare şi utilizare a granturilor. În cadrul celor 3 apeluri lansate (vezi www.frds.ro) pot solicita finanţări, după caz, în funcţie de specificul apelului, autorităţi publice locale şi naţionale, precum şi organizaţii ne-guvernamentale. De asemenea, dacă se consideră a fi relevant pentru pregătirea şi implementarea proiectului, solicitantul poate să încheie parteneriate cu entităţi din Islanda, Liechtenstein şi Norvegia (statele donatoare).

Organizatorul seminarului este Fondul Român de Dezvoltare Socială, operator de program.

Seminarul se adresează reprezentanţilor autorităților / instituțiilor publice (judeţeleDolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea), ai autorităţilor locale unde trăiesc comunităţi relevante de etnie romă, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor ne-guvernamentale din Regiunea Sud-Vest Oltenia.

Persoanele care doresc să fie invitate se pot înscrie prin completarea unui formular existent pe pagina de web a FRDS. Obţinerea unei invitaţii depinde de capacitatea de găzduire a sălii şi de ordinea primirii solicitărilor de participare. În perioada imediat următoare, FRDS va mai organiza astfel de seminarii în celelalte regiuni ale ţării.

Mai multe detalii despre program şi priorităţile acestuia se găsesc pe websiteul www.frds.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.