ARTE MICI – ,,un teritoriu al inocenței, bucuriei și originalității artistice”

0
524

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Dr. Tr. Severin, Primăria Municipiului Motru – Casa de Cultură Motru și Florin Preda-Dochinoiu, în parteneriat cu publicațiile GAZETA DE MÂINE, PAGINA OLTENIEI, Obiectiv Mehedințean, Oglinda Gorjului deschid porțile ediției a XII-a a Salonului de Pictură “ARTE MICI”.

Fără pauză, fără întrerupere, după unsprezece ani de existenţă, Salonul de Pictură “ARTE MICI”  aşteptă ca artiştii să-şi înscrie lucrările în concurs, până în ziua  de 01.03.2021, ora 23.00.

Ediția a XII-a a Salonului de Pictură „ARTE MICI” se deosebește de celelalte ediții, din cauza măsurilor restrictive impuse de autorități ca urmare a pandemiei Covid 19. Anul acesta totul se va petrece în mediul on-line, de la etapa de înscriere până la etapa de acordare a premiilor.

Această ediție este deschisă artiștilor români, de pretutindeni și din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani) numai pentru secțiunea PICTURĂ (acuarelă, tempera, guașe, acrilic, ulei și tehnică mixtă).

Organizatorii precizează că orice temă și tehnică este admisă și recomandă ca artiștii să trimită două lucrări, pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor.

In regulamentul concursului se menționează că înscrierea se face exclusiv online pe adresele de email artemici@yahoo.com (pentru artiștii din diaspora și Republica Moldova) și artemici2021@gmail.com (pentru artiștii din România).

Înscriere constă în trimiterea imaginii lucrărilor (obligatoriu în format JPG, numele fișierului fiind numele artistului urmat de titlul lucrării) și a unui document Word, în care se vor înscrie numele și prenumele artistului, vârsta, localitatea, județul (raionul), țara unde locuiește și adresa de e-mail, precum și titlul lucrării/lor, tehnica, suportul, dimensiunile, anul de realizare.

Lucrările vor fi postate de organizatori pe pagina artemici.ro, la categoria «ARTIŞTI ÎNSCRIŞI, EDIŢIA A XII-A 2021»

Membrii juriului vor examina, on-line, lucrările participanților și vor desemna câștigătorii. Deciziile juriului sunt definitive și inatacabile.

Juriul acestei editii este format din Pavel Şuşară, Michael Lassel, Nicolae Maniu, Dan Neamu, Alexandra Maciac, Dan Cepeși şi Florin Preda-Dochinoiu.

   Anunțarea câștigătorilor se va face începând cu ziua de 25 martie 2021, pe pagina http://artemici.ro/ , pe profilul de facebock Arte Mici sau pe pagina ARTE MICI.

Se vor acorda mai multe premii pentru fiecare categorie de vârstă premii speciale, premii I, II și III, „ORDINUL ARTE MICI” şi „MARELE PREMIU ARTE MICI”. Premiile vor consta în prezentarea artiștilor și lucrărilor câștigătoare în mediul on-line, prezentări individuale sau colective pe pagina http://artemici.ro/ sau a publicațiilor partenere, cronici de artă plastică, etc., pe toată perioada anului 2021.

   Lucrările premiate vor fi publicate într-un catalog digital, în format pdf, ce va putea fi descărcat de pe pagina http://artemici.ro/.

  Artiștii își pot descărca diplomele numai în format digital de pe pagina de facebook ARTE MICI.

Toate detaliile concursului le puteți găși pe http://artemici.ro/actualitate/regulamentul-salonului-de-pictura-arte-mici-editia-a-xii-a.html .

Iniţiatorul acestui eveniment artistic, Florin Preda-Dochinoiu a precizat că ,,Salonul de Pictură <<ARTE MICI>> dă curaj libertății de exprimare și poate fi considerat un teritoriu al inocenței, bucuriei și originalității artistice”.

A.P.

untitled-2