ALBA: SEZONUL DE SCHI PE DOMENIUL ȘUREANU VA FI DESCHIS VINERI, PE TREI DIN CELE OPT PÂRTII

0
200

munte

Sezonul de schi pe Domeniul Șureanu, amplasat la una din cele mai mari altitudini din țară, respectiv peste 2.000 de metri, va fi inaugurat oficial vineri, anunţă Agerpres.

Acesta dispune de opt pârtii, în lungime totală de peste zece kilometri, cu diferite grade de dificultate. Dintre acestea, în acest week-end, vor fi funcționale trei, cele din zona Curmăturii, a declarat, joi, Rareș Tileagă, din cadrul Serviciului Turism al Consiliului Județean Alba.

Inaugurat în 2010, Domeniul Șureanu, situat în ,,Elveția României”, în Munții Sebeșului, în extremitatea sudică a județului Alba, este printre cele mai vaste domenii schiabile din țară.

În ceea ce privește stațiunea Arieșeni, situată la limita dintre județele Alba și Bihor, cealaltă destinație din Alba pentru care pot opta iubitorii sporturilor de iarnă, unde sunt două pârtii, aici sezonul de iarnă s-a deschis săptămâna trecută. Situația este asemănătoare cu cea de la Șureanu, în sensul că stratul de zăpadă, de aproximativ 15 centimetri, este suficient pentru această perioadă, fiind potrivit pentru practicarea sporturilor de iarnă. Vremea va fi rece, cu cer senin, ideală pentru schi și snowboard, a menționat Rareș Tileagă.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.