145 de biciclişti au pedalat cu ocazia Zilelelor Europene ale Patrimoniului

0
87

Peste 145 de biciclişti au pedalata “eroic” sâmbătă cu ocazia desfăşurării evenimentului Zilele Europene ale Patrimoniului.

Proiectul Mausolee pe bicicletă aflat deja la cea de-a a V-a ediţie este dedicat comemorării eroilor Primului Război Mondial prin unirea într-un traseu ciclist de 156 km a celor 4 mausolee din judeţ: Mausoleele Eroilor de la Mărăşeşti, Mărăşti, Soveja şi Focşani.

Sâmbătă, 14 septembrie ora 8:00, la start, la Mausoleul Eroilor Focşani, s-au întâlnit 145 de ciclişti din peste 10 judeţe din ţară, dar şi doi ciclişti din Italia. Printre participanţi s-au regăsit un număr de 10 ciclişti care au participat la toate cele 5 ediţii Mausolee pe bicicletă, cât şi ciclişti din comunitatea Cu bicicleta la mare sau membri ai Asociaţiei Adevăraţii velo-prieteni, randonneurii României. La start a fost prezent şi Radu Păltineanu, românul care a străbătut pe bicicletă în 3 ani şi 3 luni cele două Americi.

Ca urmare a faptului că 2019 a fost declarat de către Guvernul României “Anul Cărţii”, în cadrul evenimentului a fost realizată şi o colectă de cărte, cele peste 750 volume donate de participanţi fiind dăruite bibliotecilor şcolare din Soveja şi Mărăşti (Răcoasa).

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.