Vezi cum ar vota românii dacă în weekend ar avea loc alegeri

0
1342

Conform unui sondaj de opinie realizat telefonic, în perioada 17-24 septembrie a.c., pe un eşantion de 1.170 de persoane intervievate la nivelul populaţiei adulte din România, 38% dintre persoane ar vota PSD, 30%-PNL, 9%-USR, ALDE-5.5%, UDMR-5%, PMP-4%.
Referitor la guvernul tehnocrat văzut ca o soluţie viabilă pentru ţara noastră, 44,5% susţin un astfel de guvern, în timp ce 43% din persoanele intervievate sunt de părere că un guvern tehnocrat reprezintă o soluţie proastă. În ceea ce priveşte direcţia în care se îndreaptă România, 65% dintre repondenţi cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită şi 28 de procente susţin contrariul.
“Cine aţi dori să fie primul ministru al României după alegerile parlamentare din decembrie?”- La această întrebare cu răspuns liber, cel mai mare procetaj l-a obţinut actualul deputat de Gorj Victor Ponta- 23%, urmat îndeaproape de Dacian Cioloş-22%. Pe poziţia a 3-a s-a clasat Călin Popescu-Tăriceanu, la mare diferenţă faţă de cei doi amintiţi anterior- doar 6%. Cei mai mulți subiecți — 33% — nu au dorit să răspundă la această întrebare sau au răspuns că nu știu, informează Agerpres.

Armata, instituţia cu cea mai mare cotă de încredere

În ceea ce priveşte încrederea în instituţii, la coada clasamentului se află Parlamentul şi partidele politice, cu 31,5% respective 26%.
Prima poziţie referitoare la încrederea în instituţii este ocupată de Aramtă, cu o cotă de 91 de procente, urmată de biserică, Uniunea Europeană şi Blocul Militar al Atlaticului de Nord (NATO), fiecare cu un procent de 71%. Poliţia şi Banca Naţională a României- ambele 71% şi Direcţia Naţională Anticorupţie- 63%.
Marja de eroare a sondajului este de plus/minus 2,9%, la un nivel de încredere de 95%.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.